След срещата при президента Румен Радев, лидерът на ДПС Мустафа

...
След срещата при президента Румен Радев, лидерът на ДПС Мустафа
Коментари Харесай

Какъв е кабинетът, който виждат от ДПС? Готови ли са на отстъпки, а и да участват във властта?


След срещата при президента Румен Радев, водачът на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ разгласи, че с цел да бъде преодоляна политическата рецесия у нас е нужно диалозите към този момент да преминат в разговор, като в това време настоя, че хората чакат устойчиво държавно управление.

" Движение за права и свободи, включително в последната предизборна акция, не обрисуваше врагове, по тази причина ние през днешния ден водим еднообразно диалози с всички. Все още сме на равнище диалози за жалост, а чакаме да минем на стадий разговор ", отговори той на въпроса дали ще поддържат първия мандат.

Карадайъ настоя, че Движение за права и свободи не слага разграничителни линии, нито пък имат поставени предварителни условия. 

" Разделителните линии и предварителните условия минират разговора. Българските жители създават една и съща структура в Народното събрание за четвърти път и споделят: " Ние там не ви пращаме за реваншизъм за ненавист и опълчване, а ви пращаме там за разговор в съгласуваност, надзор, с цел да ни решавате проблемите ", означи той.

По думите му, превъзмогването на политическата рецесия минава през разговора и нормалността в политиката.

" Каква е формулата? Къде на смешка, къде на съществено, даже в диалога на господин президента му предложихме, защото президентската институция е мястото за обединяване, в случай че има комфортна зала тук в президентството, да вземат като конклава във Ватикана, да ни затворят до бял дим ", пошегува се Карадайъ. По-рано през днешния ден, на срещата с президента водачът на Движение за права и свободи бе безапелационен, че партията му няма да поддържа политики на реваншизъм и ненавист. Той напомни, че от 2016 година от Движение за права и свободи приканват за нормалност в политиката и дефинират какво значи тази нормалност. 

" В основата на нормалността стои разговорът - сред другите партии и другите парламентарни групи, разговорът сред власт и съпротива, разговорът сред власт и жители, разговорът сред другите институции.  След шест години ние отново призоваваме за разговор, за нормалност в политиката в името на българските жители и в името и на България, съобщи Карадайъ. Има комплицирани геополитически процеси, които се развиват към нас и ние би трябвало да си дадем сметка, че носим отговорност за бъдещето на България ", уточни Карадайъ. 

В хода на диалога с президента ръководителят на ДПС  означи, че президентът е изцяло прав в оценката, че българските жители на последните избори са споделили " не " на еднопартийна власт. 

" Дори две партии не са задоволителни, с цел да има болшинство в Народното събрание ", заключи Мустафа Карадайъ.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР