След споразумение с Районната прокуратура във Велико Търново двама мъже

...
След споразумение с Районната прокуратура във Велико Търново двама мъже
Коментари Харесай

Осъдиха двама, пребили съселянин с викове мръсен българин във Великотърновско

След съглашение с Районната прокуратура във Велико Търново двама мъже са наказани за нанасяне на побой на етническа основа във великотърновското село Леденик, заяви държавното обвиняване.

За осъщественото действие им е наложено наказване от по две години отнемане от независимост, което е отсрочено с пет години изпитателен период, санкция по 5000 лева и публично неодобрение.

А. Ю и В.Ю. се признали за отговорни за това, че на 09 март 2017 година в с. Леденик, пред кафе – аперитив, в съучастничество, направили непристойни дейности, жестоко нарушаващи публичния ред и изразяващи очевидно пренебрежение към обществото. Бабаитите пребили А. Г., като му нанесли удари с ръце и крайници по тялото и главата, псували и обиждали с думите: „ Няма да ти е единствено тоз пердах “, като обиждали и присъстващите хора с думите: „ Ще ви избия, ще ви изколя! “, „ Гяури, ще Ви изколя, ще Ви избия! “, „ Гяури ще Ви смачкаме! “, като действието по своето наличие се отличава с извънреден цинизъм и смелост.

Признали са се за отговорни и за това, че по същото време и място, в съучастничество, използвали принуждение против А. Г. заради неговата етническа принадлежност и вяра - нанесли удари с ръце и крайници по тялото и главата, довели до разкъсно-контузни рани по главата; оток в региона на гръдния кош; мозъчно разтърсване, протекло със замайване, гадене, световъртеж и главоболие, съпроводени с думите „ замърсен българин “.

Споразумението има последствия на влезнала в действие присъда.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР