След снощните обилни дъждове язовирите "Гервански геран" и "Езерска падина

...
След снощните обилни дъждове язовирите "Гервански геран" и "Езерска падина
Коментари Харесай

Два язовира край Хайредин преливат, бедственото положение остава

След снощните значителни дъждове язовирите "Гервански геран " и "Езерска котловина преливат ". Това сподели кметът на община Хайредин Тодор Алексиев, където бедственото състояние продължава следващо денонощие.
По думите му няма заплаха за популацията към този миг, само че екипите са подготвени за реакция, защото не се знае какъв брой вода ще прелее към обитаемоте места.
„ Монтирахме към този момент втори сифон на стената, през днешния ден ще бъде инсталиран и трети. Екипи на гражданска отбрана и пожарната прекратиха изпомпването с хидрофорни помпи на язовир "Рогозен ". Нивото е спаднало с над метър за 24 часа и водата към този момент не прелива през преливника. Положението в този момент е по-добро, само че след снощния дъжд след направената инспекция двата язовира "Гервански геран " и "Езерска котловина " с по 2 м и тази вода ще пристигна и при нас “, посочи Тодор Алексиев.
Бедственото състояние в община Хайредин няма да бъде анулирано до момента в който съществува и най-малката заплаха за живота и собствеността на хората, добави кметът на общината.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР