След смъртта на Тина Търнър в сряда, 24 май, феновете

...
След смъртта на Тина Търнър в сряда, 24 май, феновете
Коментари Харесай

5 песни, с които ще запомним Тина Търнър

След гибелта на Тина Търнър в сряда, 24 май, почитателите на именитата певица започнаха да си напомнят нейната забележителна дискография.

Известната изпълнителка почина след дълго боледуване в дома си в Кюснахт покрай Цюрих, Швейцария. Тя беше на 83. " С нея светът губи една музикална легенда и модел за подражателство ", сподели в изказване нейният представител Бърнард Дохърти.

От началото на кариерата си, която стартира взаимно с нейния съпруг Айк, до спечелването на осем Грами, Търнър беше приета като една от най-емблематичните певици на всички времена. И с цялостно съображение. Затова в символ на респект, дано се обърнем назад към някои от най-запомнящите се песни в нейната кариера. Защото Тина Търнър беше огън, пристрастеност, мощ, глас и галактическа сила. И ще живее постоянно, с помощта на творчеството си.
 Какви са аргументите за гибелта на Тина Търнър
Какви са аргументите за гибелта на Тина Търнър

Всичко, което знаем досега

" Proud Mary " от 1971 година

През 1969 година излиза песента " Proud Mary " на Creedence Clearwater Revival. Само три години по-късно от оригинала излиза и версията на " Proud Mary ", за която може би множеството от нас се сещат през днешния ден, когато чуят името ѝ. Музикалният брачен тим Айк и Тина Търнър вземат решение, че би трябвало да прибавят още нещо към албума им Workin` Together. Тина Търнър в действителност обожава оригинала на Creedence Clearwater Revival и предлага на брачна половинка си да я запишат, само че да я трансформират. И го вършат. Песента стартира " прелестно и леко ", само че приключва " прелестно и... жестоко ", както я показва тя в интрото. Песента носи на Айк и Тина Търнър първото им Грами на премиите през 1971 година, макар че е номинирани два пъти преди този момент.

Някогашната ария за работещата неуморно перачка Мери, която, качвайки се на парахода търси ново начало и благополучие, е по някакъв метод обвързвана и с Тина Търнър. Тази ария сякаш значи независимост за всеки записал я актьор. С нея певицата за пръв път излиза една крачка пред брачна половинка си на сцената, импровизира, усеща се свободна. И скоро в действителност ще бъде. Дори след развода на Айк и Тина, песента не напуща живота и творчеството на певицата, в противен случай - трансформира се в нейна емблема.

" What`s Love Got to Do with It " от 1984 година

Без доста колебания най-разпознаваемият шлагер на Тина " What`s Love Got to Do with It " завоюва две статуетки Грами за запис на годината и най-хубаво поп вокално осъществяване на премиите през 1984 година

Отбелязана като една от 500-те най-велики песни на всички времена от Rolling Stone, песента даже беше включена в ремикс с Kygo предходната година. Парчето е част и от едноименната биографичната музикална драма, основана на живота на Тина Търнър. Филмът с присъединяване на Анджела Басет като Тина събра 56 милиона $ и получи няколко номинации за Оскар.

" О, о, какво общо има любовта, има ли общо с това? Какво е любовта с изключение на страст от втора употреба? ", пее Тина Търнър в емблематичния припев на песента и продължава: " Какво общо има любовта, какво общо има с нея? Кой има потребност от сърце, когато сърцето може да бъде разрушено. "

" We Don`t Need Another Hero " от 1985 година

Написана от Бритън и Лайл, тази ария - и самата Тина - се появиха във кино лентата на Мел Гибсън  " Лудия Макс 3: Отвъд Клетката на гибелта ". Класическа мощна балада от 80-те години, текстът на който е изпълнен с опустошението на постапокалиптичния свят на кино лентата. Търнър се появява в музикалното видео като нейния воин Онти Ентити, с който споделя, че се свързва, тъй като е " мощна и издръжлива ".

" Тя загуби толкоз доста, а по-късно мина през толкоз доста, с цел да накара мъжете в нейния свят да я почитат ", споделя Тина. " Свързах се с нейните битки, тъй като ги претърпях. " Песента се трансформира в следващ шлагер на певицата, достигайки номер две в Съединени американски щати и печелейки номинация за Грами и премия Ivor Novello.

" The Best " от 1989 година

Първоначално песента е написана за Бони Тайлър, само че не може да се каже, че е една от известните песни за уелската певица през 1988 година На идната година Тина прибавя спомагателна вокална мощ и нова софт рок продукция и " The Best " става една от нейните най-известни песни и един от определящите химни на десетилетието.

Песента постоянно е неправилно наричана Simply The Best, поради имитация от известния ѝ припев. Тази имитация е показана в голям брой реклами през годините, в това число на Pepsi с присъединяване на самата Търнър. Използва се и за разпространение на ръгби лигата в Австралия.
 Светът скърби за Тина Търнър
Светът скърби за Тина Търнър

Как известните персони се сбогуваха с певицата

" GoldenEye " от 1995 година

Темата за Джеймс Бонд е крайъгълен камък за всеки актьор. След триумфа на номинирания за Оскар биографичен филм на Тина от 1993 година What`s Love Got to Do With It, продуцентите на Бонд я приканват за дебюта на Пиърс Броснан като 007. Самата песен  " GoldenEye " е написана от Боно и The Edge от U2. Фронтменът й дава нещо като демо, само че тя има доста работа за извършване.

" Той не направи уместно демо, сякаш преди малко беше събрал музиката, само че ѝ липсваше нещо ", споделя тя пред BBC през 2018 година " Помислих си по какъв начин да оправя това. Така че направих нещо, което се мислих, че се доближава до мелодията. Трябваше да работя доста интензивно. Тогава знаех, че мога да изпея всичко, което ми се даде като задача. "
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР