След смъртта на Алексей Навални в затвора, лишеният от свобода

...
След смъртта на Алексей Навални в затвора, лишеният от свобода
Коментари Харесай

Кара-Мурза след смъртта на Навални: Борбата трябва да продължи

След гибелта на Алексей Навални в пандиза, лишеният от независимост опозиционер Владимир Кара-Мурза прикани руснаците да не се отчайват и да продължат битката за народна власт, съобщи Агенция Франс Прес.

" Все още не мога да се примиря с това, което се случи, нито рационално, нито прочувствено. Но в случай че се поддадем на мрака и отчаянието, тъкмо това желаят те. Нямаме право да го вършим, изискуем го на нашите починали приятели. " - съобщи Кара-Мурза, говорейки на правосъдното съвещание посредством видеоконференция.

Дългогодишент другар на Алексей Навални, Владимир Кара-Мурза беше непосредствен и с Борис Немцов - различен конкурент, погубен покрай Кремъл през 2015 година

Кара-Мурза съумя да съобщи известие, оповестено в обществените мрежи от екипа му на 20 февруари.

" Отговорност за гибелта на Алексей Навални носи персонално Владимир Путин, защото Алексей беше негов персонален пандизчия ", написа той.

" Един злопаметен, нерешителен, лаком дъртак поддържа смъртната си хватка, като унищожава всичко, което възприема като опасност за властта си ", добави съперникът, визирайки президента Владимир Путин.

Кара-Мурза, руско-британски жител, беше наказан на 25 години затвор, откакто беше упрекнат в държавна измяна, разпространяване на " погрешна информация " за съветската войска и поддържане на връзки с " нежелана организация ".

Това е най-тежката присъда, произнесена против конкурент в най-новата история на страната. Според поддръжниците му той е и в доста неприятно здравословно положение вследствие на това, че в предишното е бил отравян два пъти.

В известието си той сподели, че е научил за гибелта на Алексей Навални от радиото в килията си на 16 февруари, в деня, в който администрацията на пандиза разгласява малко изказване, в което заяви за гибелта на главния конкурент на Владимир Путин.

От пандиза в Сибир Кара-Мурза изрази вярата си " да трансформира Русия в естествена и свободна европейска демократична страна ". " Алексей сподели: не се предавай. Невъзможно е да се откажеш. " - сподели той. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР