След смъртта на Алексей Навални в затвора друг изтърпяващ присъда

...
След смъртта на Алексей Навални в затвора друг изтърпяващ присъда
Коментари Харесай

От затвора Кара-Мурза призова: След смъртта на Навални да продължим борбата за демокрация

След гибелта на Алексей Навални в пандиза различен изтърпяващ присъда съветски опозиционер Владимир Кара-Мурза прикани през днешния ден руснаците " да не се отчайват " и да продължат битката за народна власт, съобщи Франс прес.

" Все още не мога да се примиря с това, което се случи, нито рационално, нито прочувствено. Ако обаче се поддадем на тъгата и отчаянието, това ще бъде тъкмо каквото те желаят. Нямаме право да го вършим, изискуем го на нашите починали приятели ", съобщи Кара-Мурза, говорейки се на правосъдно съвещание посредством видеоконферентна връзка.

Дългогодишен другар на Алексей Навални, Владимир Кара-Мурза беше непосредствен и с Борис Немцов - различен опозиционер, погубен наоколо до Кремъл през 2015 година, показва Агенция Франс Прес.

Кара-Мурза съумя да съобщи обръщение, което бе оповестено във вторник в обществените мрежи от екипа му.

" Отговорност за гибелта на Алексей Навални носи персонално Владимир Путин, защото Алексей беше негов персонален пандизчия ", написа той.

" Един злопаметен, нерешителен, лаком дъртак поддържа смъртната си хватка, като унищожава всичко, което възприема като опасност за властта си ", добави съветският опозиционер, визирайки президента.

Кара-Мурза, който има съветско и английско поданство, беше наказан на 25 години затвор, откакто беше упрекнат в държавна измяна, разпространяване на " погрешна информация " за съветската войска и поддържане на връзки с " нежелана организация ", отбелязва Агенция Франс Прес.

Това е най-тежката присъда, наложена на опозиционер в най-новата история на страната. Според поддръжниците му той е и в доста неприятно здравословно положение, защото в предишното е бил отравян два пъти.

В посланието си Кара-Мурза споделя, че е научил за гибелта на Алексей Навални от радиото в килията си на 16 февруари - деня, в когато администрацията на пандиза разгласява малко изказване, в което заяви за гибелта на главния конкурент на Владимир Путин.

От пандиза в Сибир Кара-Мурза изрази вяра " Русия да се трансформира в естествена и свободна европейска демократична страна ". " Алексей сподели: не се предавайте. Невъзможно е да се откажем ", добави той.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР