След смъкването на ГЕРБ от власт парламентът стана прозрачна институция“,

...
След смъкването на ГЕРБ от власт парламентът стана прозрачна институция“,
Коментари Харесай

Ген. Атанасов за отмяната на посещението на Лавров: Мерките срещу Русия трябва да продължат

След смъкването на ГЕРБ от власт Народното събрание стана транспарантна институция“, съобщи в  ген. Атанас Атанасов, съпредседател на „Демократична България“.

Той разяснява анулацията на визитата на съветския министър на външните работи Сергей Лавров в Сърбия по този начин: „Това са част от ограниченията, които свободният свят постанова на Русия и те би трябвало да продължат“. България, Република Северна Македония и Черна гора отхвърлиха да отворят въздушното си пространство за самолета на Лавров.

По думите му никой не е припознал информацията за български вид на закона „Магнитски“ и подобен законопроект няма.

„Нямам терзания финансовият министър да има пълномощия, с цел да пази фиска на страната. Има интерес от избрани политически сили персонално да нападат финансовия министър, той не е комфортен на избрани елементи от опозицията“, добави ген. Атанас Атанасов.

Според него е нужна инспекция в службите за сигурност за преданост на чиновниците.

„Има обстановки, в които се вижда, че българските служби не са ефикасни във връзка с противодействието на съветското разузнаване у нас и аргументите са сложни. КПКОНПИ е значимо да стартира да работи, ръководството на Борисов беше генератор на корупция, значимо е да бъде основано законодателство, което е в сходство на Конституцията и не нарушава човешките права“, добави ген. Атанас Атанасов.

Той разясни, че несъгласията в обединението би трябвало да бъдат решени посредством обществен спор и съвещания.

„Тази седмица се чака да бъде импортиран законопроектът за актуализация на бюджета. Една огромна част от средствата ще оказват помощ да бъдат преодолени последствията от войната – инфлацията и растежът на цените на горивата, страната би трябвало да се погрижи за обезщетения за българския бизнес, би трябвало да бъде повишен и размерът на пенсиите“, сподели още ген. Атанас Атанасов.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР