След сигнал от 3 ноември 2018 г. за извършена кражба

...
След сигнал от 3 ноември 2018 г. за извършена кражба
Коментари Харесай

Криминалисти от МВР – Велико Търново разкриват кражба за по-малко от седмица

След сигнал от 3 ноември 2018 година за осъществена кражба на железна каса с 35 000 лева . от фирмен офис, криминалисти от полицейското ръководство във Велико Търново неотложно стартират работа, като образуват досъдебно произвеждане за откриване на причинителите.
От извършените голям брой оперативно издирвателни мероприятия и процесуално следствени дейности, проверяващите стигнали до следите на причинителите – трима мъже на възраст от 31 година, 37 година и 41 година, надлежно от Елена, Велико Търново и Горна Оряховица, всички известни на полицията и осъждани. Най-възрастният от тях е със седем престъпни и правосъдни регистрации, главно за взломни обири – оповестяват от регионалната дирекция на Министерство на вътрешните работи – Велико Търново.
В резултат от бързите, способени и ефикасни дейности на полицейските чиновници, след четири дни тримата причинители са арестувани в полицейския арест. Разследването демонстрира, че един от причинителите е добре осведомен с активността на компанията и реда в офиса. Предварително е оказано влияние върху охранителната система, и в деня на кражбата проникнато в помещението е осъществено по алпийски прийом.
След отчет по случая в прокуратурата, тримата арестувани са привлечени в качеството на обвинени. На двама от тях са наложени ограничения за неотклонение „ подписка “, а на най-възрастния мярката за задържане е удължена на 72 часа. Внесено е искане в Районен съд – Велико Търново за налагане на най-тежката мярка за неотклонение „ задържане под стража “. По-голяма част от инкриминираната сума е открита и конфискувана. Работата по документиране на незаконната активност на тримата продължава под управлението на прокуратурата – допълват още от полицейското ръководство.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР