След сезиране от изявления в медиите на министъра на правосъдието

...
След сезиране от изявления в медиите на министъра на правосъдието
Коментари Харесай

КПКОНПИ започва проверка по сигнали срещу Гешев

След сезиране от изказвания в медиите на министъра на правораздаването Надежда Йорданова, КПКОНПИ стартира инспекция на налични сигнали за осъществени нарушавания от основния прокурор Иван Гешев. Това оповестиха от Антикорупционната комисия. Според изказванията на Надежда Йорданова, при нея са постъпили голям брой такива сигнали, свързани с дейностите на основния прокурор и негови престъпления. В тази връзка КПКОНПИ е подхванала дейности по определяне наличието на тези сигнали, с оглед осъществяване на инспекция на изказванията на правосъдния министър, съгласно пълномощията на Комисията по член 6, алинея 1, т. 7 от ЗПКОНПИ. Изискани са заверени копия от подадените сигнали и друга относима информация от Министерство на правораздаването.

" През последните седмици министърът на правораздаването Надежда Йорданова даде голям брой изказвания в медиите за получени в Министерство на правораздаването сигнали против основния прокурор. Следва да се означи, че министърът на правораздаването не е способен да преглежда тъжби и сигнали, когато са налице данни против магистрати, в това число и против основния прокурор, за осъществени от тях нарушавания ". Това сподели междувременно за Българска телеграфна агенция представителят на основния прокурор Сийка Милева във връзка известието на КПКОНПИ.

" Министърът е задължен да сезира способените органи, които в тази ситуация са КПКОНПИ и Специализирана прокуратура, което очевидно не е направила досега ", сподели Милева. За нас също е забавно какви са сигналите, които министърът на правораздаването е задължен да изпрати на КПКОНПИ и за какво не го е направил досега, а явно се е наложило КПКОНПИ да се самосезира ", разяснява представителят на основния прокурор. " Всеки български жител, без значение от заеманата от него служба, следва да съблюдава законите у нас и да преценява компетентността на държавните органи ", акцентира тя.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР