След серията от загуби, които претърпя Черноморският флот на Русия,

...
След серията от загуби, които претърпя Черноморският флот на Русия,
Коментари Харесай

Британското разузнаване: За руския флот вече е проблематично да поддържа морската блокада на Украйна

След серията от загуби, които претърпя Черноморският флот на Русия, той към този момент не може да реализира дейно морската обсада на Украйна, само че към момента може да обстрелва територията ѝ с ракети с морско базиране. Това се споделя в разбор на английското военно разузнаване, представен от Униан.

Посочва се, че сериозните офанзиви против съветския флот на 20 и 22 септември и унищожаването на щабовете му са били доста по-разрушителни и координирани, в сравнение с досегашните в тази война.

Според английските военни специалисти, е съвсем несъмнено, че физическите загуби на съветския флот са „ съществени, само че локализирани ". Тоест той към момента е в положение да патрулира по съветското крайбрежие и да обстрелва Украйна с ракети.

" Но евентуално способността му продължава осъществяването на по-широко районно наблюдаване и да реализира фактическа обсада на украинските пристанище ще е понижена ", считат от английското военно министерство.

Отбелязва се, че в този момент Русия има проблеми с това да пази значимите си обекти в пристанищата и да организира планово техническо обслужване на корабите.

Превод Faktor.bg
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР