След седем кръга начело Борусия (Мьонхенгладбах) загуби с 1:2 при

...
След седем кръга начело Борусия (Мьонхенгладбах) загуби с 1:2 при
Коментари Харесай

Борусия сдаде първото място, Бундеслигата е с нов лидер

След седем кръга отпред Борусия (Мьонхенгладбах) загуби с 1:2 при гостуването си на Волфсбург и към този момент не е водач в Бундеслигата. На върха на немския шампионат застава Република България (Лайпциг), който има 2 точки повече след своя триумф с 3:0 над Фортуна (Дюселдорф) в събота.

За втори следващ път в границите на три дни Гладбах не устоя в самия край. В четвъртък отборът беше изхвърлен от Лига Европа от Истанбул Башакшехир след попадение в 90-ата минута, а същото се случи и през днешния ден на “Фолксваген Арена”, където домакините победиха след гол на Максимилиан Арнолд в добавеното време. Преди седмица обаче Борусия надделя Байерн (Мюнхен) по този метод.

Волфсбург изигра доста мощен мач и справедливо стигна до трите точки. Още в 5-ата минута Жоао Виктор стреля в гредата на вратата на Ян Зомер. В 13-ата обаче стражът на Борусия не съумя да стори нищо след подъл шут на Ксавер Шлагер и домакините поведоха с 1:0.

“Жребците” дадоха отговор незабавно - с попадение на Брийл Емболо в 15-ата минута.

След това в течение на срещата “вълците” удариха още една греда, а към края бяха много по-настоятелни и в края дочакаха победния гол след атрактивен изстрел на Арнолд от въздуха.

This week can just #DieFohlen #WOBBMG pic.twitter.com/IjyEcEbsi5
— Gladbach (@borussia_en) December 15, 2019
Волфсбург, който имаше шанса да излезе от групата си в Лига Европа, към този момент е осми в Бундеслигата. СТАТИСТИКА ОТ МАЧА МИНУТА Пожарна охрана МИНУТА
КЛАСИРАНЕ Бундеслига 14 кръг, събота 7 декември  Борусия Мьонхенгладбах 2:1краен резулат  Байерн Мюнхен
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР