След решението на президента Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски

...
След решението на президента Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски
Коментари Харесай

Медия: Полша и САЩ се готвят за парад на победата над Русия

След решението на президента Доналд Тръмп  Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски предприемач и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 година в нюйоркския да понижи американското военно наличие в Германия, Съединени американски щати считат отчасти да трансферират своя контингент от тази страна в Полша - по-близо до границите на Русия. На среща с полския си сътрудник Анджей Дуда в Белия дом Тръмп съобщи, че прехвърлянето цели да изпрати мощен сигнал към Русия и да укрепи капацитета за въздържане и въздържане по източния фланг на НАТО, написа "Российская газета ".

Тръмп общо взето не поддържа военното наличие на Съединени американски щати в чужбина, само че и "ястребите " в Америка, и някои задгранични съдружници на Вашингтон от дълго време са разбрали по какъв начин да реализират своето от стопанина на Белия дом, разглеждащ проблемите на сигурността само в плоскостта на транзакциите. През ръководството на Тръмп няма потребност да се гради комплицирана цялост от политически, отбранителни или международноправни причини. Най-лесно е да получиш американско военно застъпничество, като го купиш ", декларира изданието.

Съединени американски щати ще трансферират част от войските си от Германия в Полша, разгласи Тръмп

"Изгодата за Америка бе огласена на обща конференция на Тръмп и Дуда. Първо, приготвя се съглашение, съгласно което Полша ще предложения американски компании да развиват нуклеарната енергетика на европейската страна. Освен това полският водач изрази подготвеност да усилва покупките на американски полутечен природен газ, "с което незабавно си заслужи хвалба от Тръмп ", показва изданието.

"Дуда, който неслучайно отпътува за Вашингтон в навечерието на президентските избори в Полша в неделя, пламенно удостовери готовността на страната си да приема от ден на ден американски бойци. Дразнейки Русия, Полша от дълго време поставя старания Западът да ускори военното си наличие на нейна територия ", прибавя "Российская газета ".

В родината на Дуда прозвучаха много сдържани оценки за резултата от договарянията в Съединени американски щати, отбелязва "Известия " и цитира полския вестник "Газета виборча ", съгласно който във военно отношение срещата с Тръмп се е оказала неуспех " - не е последвало нищо съответно. В изявление за изданието някогашният полски боен аташе във Вашингтон Ярослав Стружик, някогашен зам.-началник на разузнаването на НАТО, декларира, че Варшава е чула единствено политически изказвания от Тръмп. "Пентагонът ще се противи против свиването на американския войскови контингент в Германия и ще протака изтеглянето на сили от страната до ноемврийските избори за президент на Съединени американски щати, предвижда полският специалист ", представен от "Известия ".

Като цяло апелите на полското държавно управление Съединени американски щати да разположат в страната обилни сили на непрекъсната база не срещат особена поддръжка във Вашингтон, а още по-малко в Брюксел. Западът схваща, че Русия ще съзре в това внезапна ескалация и радикална смяна в районния стратегически баланс, прибавя "Известия ".

Литва се отнася със смесени усеща към проекта на Съединени американски щати за предислоциране на американски войски от Германия в Полша

Според "Взгляд " идното прекачване на жива мощ и техника жестоко нарушава Основополагащия акт сред Русия и НАТО, подписан от Борис Елцин. Този документ прочее надали ще убеди Съединени американски щати да се откажат от набелязаното, предвижда изданието.

"Взгляд " цитира немския вестник "Франкфуртер алгемайне цайтунг ", съгласно който Тръмп е решил да предислоцира една танкова бригада от Федерална Република Германия към границата с Беларус. "Близо 4000 американски бойци с 250 танка, гаубици и стотици други бронирани машини биха изпълнили отдавнашното предпочитание на Полша и балтийските страни да получат подкрепление, изключително в региона на така наречен Сувалкски кулоар - най-тясното място сред Беларус и съветската Калининградска област ", разяснява немският ежедневник.

"Може да се върне ситуацията отпреди 1997 година, когато мямаше договорености сред Русия и НАТО. И това ще е проваляне за цяла Европа ", написа по този мотив във Facebook Константин Косачов, началник на външнополитическата комисия в съветския сенат. Той напомня пред "Взгляд ", че НАТО така и така непрестанно е нарушавала Акта от 1997 година

Експерти допускат, че в Полша ще бъдат изпратени изтребители от авиобазата на Съединени американски щати Шпангдалем в Западна Германия. "Днес там са ситуирани тактически въздушни сили, по-специално 50 многофункционални леки изтребителя от четвърто потомство Ф-16 Си Джей ", оповестява "Независимая газета ".

"Полша към този момент има 48 броя Ф-16 от други модификации, а до края на 2024 ще купи от Съединени американски щати и 32 изтребителя от пето потомство Ф-35. Така общият брой съвременни нападателни бойни самолети в тази страна може да нарасне до над 100. Повечето могат да носят осъвременената неотдавна американска нуклеарна тактическа бомба В61-12. Част от тези нуклеарни муниции се планува да бъдат складирани в Европа ", се споделя в публикацията.

Тези дни шефът на полското разузнаване Павел Солох съобщи, че държавното управление във Варшава не води никакви договаряния за разполагане на американски нуклеарни оръжия в страната. И този въпрос сякаш не бил обсъждан по време на визитата на Дуда във Вашингтон на 24 юни, отбелязва пред "Независимая газета " съветският боен специалист полковник Владимир Попов. "Сега въпросът не бил обсъждан, а какво ще стане след това - не се знае ", разяснява той.

"Миналата седмица европейски медии писаха, че министрите на защитата от НАТО договорили на видеоконференция нови подходи в нуклеарното въздържане и били подготвени да разположат в страните си нови американски ракети със междинен обхват с нуклеарни бойни глави. Не последваха никакви съответни опровержения от първите лица на Северноатлантическия алианс ", прибавя аналитикът.

Няма дефинитивно решение за евакуиране на американските войски от Германия

"Вашингтон и Варшава намерено готвят церемониал на успеха над Русия ", декларира в заглавие "Свободная пресса ". "ко човек слуша единствено западни политици и стратези, може да остане с усещането, че съветският водач Владимир Путин  Владимир Путин Владимир Путин - съветски политик. Роден на 7 октомври 1952 година в Ленинград, в този момент Санкт-Петербург. През всеки миг ще нападне балтийските страни или Полша. Но сигурно ще нападне ". Затова силите на НАТО и най-много на Съединени американски щати трябвало пламенно да се готвят да отхвърлен "новата съветска експанзия ". Никой не се и мъчи да изясни на затъналите в пацифизъм, по тази причина и прекомерно наплашени елементарни хора на Запад: защо му е това на Путин, а? Защо му е притрябвала водеща към крах война на практика с цяла Европа, която просто не може да завърши без взаимна приложимост на нуклеарни оръжия? Макар и тактически? Защо да се пробва да отвоюва Балтика, съвсем разрушена в стопански и демографски проект и с население, постоянно не прекомерно отзивчиво към Москва? ", разяснява "Свободная пресса ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР