След проведено мащабно проучване вече е ясно – италианците са

...
След проведено мащабно проучване вече е ясно – италианците са
Коментари Харесай

10-те нации с най-лошите шофьори в Европа

След извършено огромно изследване към този момент е ясно – италианците са най-лошите водачи в Европа. В анкетата на Zoover са взели участие над 30 хиляди поданици от разнообразни европейски страни, като повече от половината са определили в тройката на „ първенците “ италианците, поляците и гърците, оповестява GlobalScience.

Италианските водачи са получи 23.7% от гласовете, а с това и купата „ най-лоши от неприятните “ водачи на МПС в Европа. Те надминаха миналогодишните водачи в листата – гърците, които получиха 18%. Трети в подреждането са поляците с 14%, които за първи път попадат в „ почетния лист “. Ето я и цялата ранглиста на 10-те народи с най-лошите водачи в Европа.

1. Италия – 23.7%
2. Гърция – 15.6%
3. Полша – 14%
4. Германия – 7.9%
5. Франция – 7.7%
6. Холандия – 5.6%
7. Испания – 5%
8. Англия – 4.1%
9. Белгия – 3.9%
10. Швеция – 2.7%

Показателен за качествата на италианските водачи е обстоятелството, че самите италианци са сложили отпред в позорния лист своите съотечественици. 28% от интервюираните италиански водачи са удостоверили резултатите от допитването.

Не е за занемаряване и фактът, че гръцките водачи също нямат изключително високо мнение за себе си. 38% от интервюираните водачи от южната ни съседка са безапелационни: „ Най-лошите от най-лошите водачи са гърците “.

Изключително любопитно наподобява подреждането тъкмо под челната тройка. Там се подреждат надлежно германците на номер 4 със 7.9% и французите, които са пети, със 7.7%. Тези две народи публично до неотдавна се славеха с възпитанието и дисциплината си, освен на пътя.

И въпреки всичко, в случай че позицията на германците е същинска изненада, то французите единствено затвърдиха статуса, с който се снабдиха в сходно изследване отпреди година.

Източник: 10te.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР