След проведените разговори с ВМЗ-Сопот, най-големият техен проблем е смутеният

...
След проведените разговори с ВМЗ-Сопот, най-големият техен проблем е смутеният
Коментари Харесай

От ДКК със смущаваща информация за предходното ръководство на ВМЗ-Сопот

След извършените диалози с ВМЗ-Сопот, най-големият техен проблем е смутеният развой за доставка на първични материали за предоставената продукция и осъществяване на съществуващи контракти. Конкуренцията ни е изпреварила и в този момент суровината би трябвало да се изкупува на повишени цени. Toва съобщи изпълнителният шеф на Държавната консолидационна компания (ДКК) Венцислав Димитров на брифинг пред публицисти, отдаден на положението на ВМЗ-Сопот.

Проблемът е неналичието на суровина за произвеждане на крайния артикул, като потенциалът на предприятието е напълнен до края на 2024 година На брифинга обаче не стане ясно за какъв вид суровина става въпрос.

Димитров изясни, че водещо в обстановката е не това, което се изнася като информация от предходното ръководство, а обстановката, която са получили като удостоверение от синдикатите и служащите във ВМЗ-Сопот.

По думите му хвърлили се обвинявания към ръководството на ДКК, само че би било същите да бъдат подкрепени с доказателства. ДКК постоянно са се стремели да бъдат справедливи в изнесената информация и се концентрират върху изнесените обстоятелства и условия, които имат, а не такива изказвания, които не се поддържат с документи, акцентира Димитров.

Следващото, което е смущаващо, че предходният изпълнителен шеф на ВМЗ-Сопот наема къща на галактическата цена от 4500 лева в локация, която не съответствува с индустриалната активност на предприятието. В контракта за наем на никое място не е посочено, че същата се употребява от чиновници на предприятието, а е посочено, че наемател е комерсиалното сдружение ВМЗ с изпълнителен шеф Иван Иванов. Бившият началник на ВМЗ можело да каже, че са се събрали и 100 души вътре в самата къща, само че не е стимулирано с документи и доказателства.

На последващо място да е ясно на всички, че всички членове на съвета на шефовете имат подписани контракти за ръководство и надзор за това с какви права, отговорности и привилегии могат да употребяват. Ползване на сходен жанр къщи не е включен в техния предмет и права на страните, изясни Димитров.

ДКК няма данни за прилагане на сходен жанр привилегии и от предходните препоръки на шефовете на ВМЗ-Сопот, а всички са пътували с колите си.

Възложените СМР-та в обектите на ВМЗ-Сопот също били смущаващи. При процедурата за избор на СМР-та възложителят не е сложил механически условия към по-голяма част от оборудването, тръжната процедура и липсват механизми от страна на възложителя за надзор на качество на осъществяване. Така завършени рамковите контракти и последващата стойност на подписаните анекси се трансформира сумата в световно число, която е била платена предплатено - вместо да бъдат платени 50%, са платени 60%. Имало разминавания в пазарните равнища на предоставеното - с повече от 30%.

ДКК събира документи, с които желаят да излязат и да създадат конференция на място в самото предприятие ВМЗ-Сопот.

От своя страна Иван Зангочев, ръководител на Съвета на шефовете на ДКК, добави, че някогашният изпълнителен шеф на ВМЗ-Сопот е имал двама водачи, само че до каква степен са употребявани - не може да се каже. Най-странното е, че с втория водач има подписан втори трудов контракт, който е в нарушаване на Кодекса на труда.

Процесът на работа във ВМЗ-Сопот включва произвеждане, депозиране и експедиране на продукция. Печалбата се осъществя, откакто продукцията от предприятието е експедирана. На място ДКК ще може да каже по какъв начин е изпълнена индустриалната стратегия на сдружението, защото информацията, която е имат, е непълна.

ДКК нямат цялостна картина от всички месеци от началото на година за това кой какво е правил и кой какво е работи. Между 180-200 млн. лева годишно печели ВМЗ-Сопот от продукцията си.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР