След проведената среща на представители на страните от Арабската лига

...
След проведената среща на представители на страните от Арабската лига
Коментари Харесай

Русия осигурява Пентагона с петрол

След извършената среща на представители на страните от Арабската лига и Организацията за ислямско съдействие в Саудитска Арабия стана ясно, че не може да се чака повтаряне на събитията отпреди половин век. Цените на барел от референтния “Брент ” се консолидираха в диапазона 90-100 $ за барел - и пазарите въздъхнаха с облекчение. По пътя обаче с черното злато се случват извънредно забавни метаморфози, най-пряко свързани с нашата страна и историческите събития, в които всички сме потопени.

Както нормално, дано стартираме с неприятните вести.

Както оповестяват американски издания, базирайки се на свои източници, в края на октомври запасите от недопечен нефт в Русия са паднали под 10 милиона барела, което е антирекорд. По този мотив ръководителят на Главното разследващо ръководство на Украйна Кирил Буданов към този момент излезе с победоносно изказване: видите ли, в Русия има тотална горивна рецесия и затова успеха на ВСУ е по-близо от всеки път. Да оставим основния украински шпионин в света на розовите еднорози, а за по-образованите и любознателните ще разбираем някои обстоятелства.

Основният проблем (и наше щастие) на всички анализатори русофоби е, че те са отвън Русия и имат извънредно груба визия както за настоящите процеси в страната, по този начин и за устройството на тази страна. И по тази причина, при липса на действителна основа, всички тези прелестни хора разтягат сухи обстоятелства върху земното кълбо на личните си мечти по отношение на познатата им действителност. Например американски. Именно в Съединени американски щати има Стратегически петролен запас, чието запълване се следи изкъсо, тъй като въздейства директно и извънредно бързо върху редица фактори – от цената на галон бензин по бензиностанциите до лихвените проценти на Федералния запас.

И в случай че отворим статистиката, ще забележим, че петролните ресурси на Съединени американски щати в упоменатия запас също са на исторически дъна, единствено че доста по-дълбоко.

Като цяло стратегическият запас не са резервоари и туби, а естествени подземни кухини (т.нар. солни куполи) в щатите Тексас и Луизиана. През миналата година администрацията на Байдън, трескаво подготвяща се за избори, проби дупки във вътрешния бюджет и наля милиарди военна помощ в Украйна, разпродавайки невижданите 180 милиона барела нефт. Поради това размерът на държавния запас от „ последна инстанция “ беше понижен до 371 милиона барела - и това е най-лошата цифра за последните четиридесет години.

Вашингтон продаде запасите си за изключителни обстановки на едро тъкмо за същата цел, в която разнообразни диванени стратези обичат да упрекват Русия. Съединени американски щати имаха потребност от пари - доста и допустимо най-бързо. Ето за какво Джо Байдън и неговите правилни оловни бойци непрестанно бързаха към Близкия изток, убеждавайки арабите да не понижават добива. Това би свалило леко цените на международните пазари, само че би разрешило на Вашингтон да понижи доста цените в Съединени американски щати, защото във връзка с Съединени американски щати има два петролни пазара. Външен и вътрешен - и ценообразуването за тях на практика не е обвързвано между тях.

Именно ураганната продажба на стратегически запаси разреши на Америка да предприеме едновременното спонсорство на Киев и Тел Авив, защото никоя печатница не можеше да се оправи с сходни разноски.

Тези обстоятелства, апропо, към този момент се употребяват с всички сили от републиканците. Джо Байдън е упрекнат в надали не подкопаване на финансовата система и отбранителната дарба на страната, припомняйки, че демократите пристигнаха на власт под лозунгите за зелен преход. Така че прахосването на „ собствеността на американския народ “ ще се върне, с цел да преследва момчетата в Белия дом.

Сега, откакто разбрахме референтните числа, с които всевъзможни русофоби обвързват своите фантастични разбори, дано поговорим за самата Русия.

Фундаменталната разлика сред нашия вътрешен петролен пазар е, че Русия просто няма запаси даже с почти съпоставим размер. И в никакъв случай не се е случвало, тъй като не е наложително. Плашат невежите жители с приказки за исторически антирекорд, като инцидентно не помнят да упоменат, че вътрешните ресурси са паднали единствено малко под 10 милиона барела. Освен това през април, юни, юли и началото на октомври надвишават 15-17 милиона. Този развой се назовава флуктуация и у нас се дефинира не от остатъка, а от регулирането на индустриалните размери. Текущият спад на запасите, както непосредствено декларират съветските управляващи, е обвързван с увеличение на вътрешното търсене и по едно и също време с това увеличение на размера на износа.

А в този момент втората част е малко по-смешна.

“Вашингтон Пост ” направи следствие и твърди, че не просто Съединени американски щати, а съответно Пентагонът купува съветски нефт и неговите рафинирани артикули. Според изданието “Роснефт ” изцяло намерено продава продуктите си на Обединените арабски емирства, оттова петролът мигрира към Турция, където се смесва с нефт от трети страни продавачи, което прави допустимо измиването на невидимия етикет „ Произведено в Русия “. След това черното злато се изпраща в Гърция в петролната рафинерия на “Мотор Ойл Хелас ”, която има директни контракти с Министерството на защитата на Съединени американски щати, както и с Англия, Франция и Италия. Американските бойци изрично отхвърлят всички обвинявания, само че следователите са уверени, че мазутът, доставен в полза на Военновъздушни сили и Военноморски сили на Съединени американски щати, е с съветски генезис, което слага Вашингтон в извънредно двусмислена позиция, изключително в случай че си спомним, че точно американците крещеше най-силно за убийствените наказания и разкъсването на части от съветската стопанска система.

На процедура се оказва, че Америка, където личният рекорден рандеман на нефт към момента е два пъти по-малък от вътрешните потребности, с цел да покрие всичките си потребности и външнополитически планове, е принудена да купува нефт и мазут на всички места, като се преструва, че не знае нищо за произхода им. Естествено, покупка, минала през толкоз доста ръце на медиатори, не може да бъде евтина. Всичко, което се случва, разрешава на Русия умерено да плюе на всички наказания и ценови тавани, продавайки петрола си над откритите глобени 60 $ за барел. Тоест на доктрина Русия обезпечава на Пентагона мазут, само че на процедура Вашингтон със личните си ръце брои куфари с пари за Москва, които ѝ разрешават умерено да преживее глобите, да обезпечи осъществяването на обществените стратегии и да зарежда с гориво своите танкове в зоната на СВО.

Реалността е малко по-сложна от закачливите заглавия.

Превод: В. Сергеев

Нов наш Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Нашият Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

Каналът ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в уеб страницата: https://www.pogled.info 

Така ще преодолеем рестриктивните мерки.

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците.
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР