След протести на лекари и полицаиНови министри на здравето и

...
След протести на лекари и полицаиНови министри на здравето и
Коментари Харесай

Рокади в правителството на Гърция

След митинги на лекари и служители на реда
Нови министри на здравето и отбраната на жителите

Гръцкият министър председател Кириакос Мицотакис направи промени в състава на държавното управление си след митинги на служители на реда и лекари, оповестяват медии в Атина.

Поради проблеми в полицията, митинги на униформените против изискванията на работа, както и случаите на убити служители на реда по време на прояви на спортно безчинство, министър председателят назначи на поста министър по отбрана на жителите Михалис Хрисохоидис.

Той поема този пост за пети път. Познава чудесно структурата и организацията на това министерство, разясниха депутати. Хрисохоидис е някогашен министър от държавното управление на социалистите.

Заради проблеми в опазването на здравето, недоволства от пациенти от липса на експерти, както и чести митинги на лекари е назначен и нов здравен министър. Това е Андонис Георгиадис, доскорошен министър на труда и общественото развиване. На негово място пък застава Домна Михаилиду.

Новите министри поставиха през днешния ден клетва пред президентката Катерина Сакералопулу.

От опозицията разясниха, че преместването на лицата от едно министерство в друго не трансформира несполучливата политика на държавното управление, което показвало “политическо безсилие и изтощение ”.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР