След проливните дъждове през уикенда, вече наводнените градове в източната

...
След проливните дъждове през уикенда, вече наводнените градове в източната
Коментари Харесай

Австралия вече трета седмица се бори с големи наводнения

След проливните дъждове през уикенда, към този момент наводнените градове в източната част на Австралия бяха в положение на нараснала подготвеност, а управляващите предизвестиха, че неподходящата метеорологична конюнктура може да се задържи до края на тази седмица и да провокира нови разливи на реките.

Хиляди домове и ферми в обширна част от Нов Южен Уелс и Виктория, двата най-населени австралийски щата, бяха наводнени, а петима души в страната изгубиха живота си, откакто четвъртата за годината рецесия с наводненията в източната част на страната навлиза в третата си седмица, предава БГНЕС.

Около 200 предизвестия за наводнения остават в действие в двата щата от тази заран, като 132 от тях са в Нов Южен Уелс.

Жителите на части от Лисмор, град с население 77 000 души, ситуиран на към 700 км северно от Сидни, който към този момент беше унищожен от наводнения през март, се сблъскаха с нов потоп след проливни дъждове през уикенда.

Много аграрни региони бяха съществено наранени, в това число Мори, където локалната река преля.

" Щетите са ужасяващи и огромни ", съобщи кметът на Мори Марк Джонсън пред телевизия ABC. " Ще има някои фермери, които ще имат някаква годишна продукция, само че ще има доста... които няма да произведат нищо тази година ".
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР