След приключването на борсовата търговска сесия миналия петък, Tesla от

...
След приключването на борсовата търговска сесия миналия петък, Tesla от
Коментари Харесай

Акциите на Tesla поскъпнаха със 7,8% след публикацията на предварителния тримесечен финансов отчет

След приключването на борсовата комерсиална сесия предишния петък, Tesla от рекордните продажби на създадените от нея електрически автомобили за първото тримесечие на тази година. Информацията се появи в края на работната седмица и реакцията на пазара стана ясна едвам през днешния ден. Още преди началото на търговете в днешния ден цената на акциите на Tesla набъбна със 7,8% , като това сподели позитивната реакция на пазара от повишената продажба на електрически автомобили.

Да си напомним, че през първото тримесечие на 2021 година Tesla продаде 184 800 електрическия автомобил, което е значително повече от прогнозите на пазарните аналитици, които считаха, че автомобилната компания на Илън Мъск няма да може да продаде повече от към 168 хиляди електрическия автомобил. Финансовите специалисти на Wedbush Securities, че постигнатите резултати от Tesla показват едно доста положително търсене на електрическите автомобили Model Y и Model 3 в целия свят. Според прогнозите на тази аналитична компания, до края на тази година Tesla ще успее да продаде от 850 до 900 хиляди електрическия автомобил.

Миналата година мениджмънтът на Tesla говореше, че има намерение да усилва продажбите си с по 50% всяка година, само че този път компанията ще надвиши това равнище. От друга страна, съгласно специалистите на Wedbush, напълно скоро курсът на акциите на Tesla ще нарасне от сегашните $662 на $1000 за 1, а през идната година тяхната цена се чака да доближи $1300
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР