Ентусиаст успя да стартира операционната система Windows XP на стария

...
Ентусиаст успя да стартира операционната система Windows XP на стария
Коментари Харесай

Windows XP успя да заработи на 35-годишен процесор

Ентусиаст съумя да започва операционната система Windows XP на остарелия процесор Intel i486. Такъв чип беше показан доста преди появяването на известната операционна система на Microsoft.

Процесорът е пуснат през 1989 година, а операционната система се появи на пазара през 2001 година Windows XP изисква процесор Pentium (586) или съчетаем чип с най-малко 233 MHz. i486 има доста по-малка периодичност – до 100 MHz. Освен това, този процесор не беше подобаващ за квотите на количеството оперативна памет.

Въпреки това, запалянкото под псевдонима Dietmar съумя да „ опитоми “ операционната система и да я пригоди за работа с Intel i486, написа Tom’s Hardware. За задачата, той е трябвало да промени разнообразни детайли на операционната система.

Dietmar е употребявал специфични принадлежности, с цел да ревизира за какво предходните опити за инсталиране на Windows XP са се провалили. След това той е заменил операционните кодове, които водят до несъответствието с процесора. Резултатът обаче не е бил доста постоянен, заради техническите ограничавания. В работата на системата са се появил и разнообразни неточности.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР