Nvidia тази седмица трябва да отчете резултатите си за последното

...
Nvidia тази седмица трябва да отчете резултатите си за последното
Коментари Харесай

Анализаторите очакват рекорден тримесечен отчет от Nvidia

Nvidia тази седмица би трябвало да регистрира резултатите си за последното фискално тримесечие. Тя към този момент се трансформира в една от най-ценните компании в света, с помощта на ентусиазма на вложителите на фона на взрива на системите с изкуствен интелект, само че анализаторите са подготвени да следят от близко факторите, които попречиха на Nvidia да усили приходите си със същото движение през последното тримесечие.

Както изяснява Reuters, акциите на Nvidia към момента не са достигнали най-високото си равнище за всички времена, само че са покрай него, поради удобното влияние на тримесечните доклади тази седмица върху настроенията на множеството вложители. От началото на 2023 година цената на акциите на Nvidia се е нараснала повече от шест пъти и сега тя е една от трите най-ценни компании в света с капитализация от над 2,3 трилиона $. От началото на тази година акциите на Nvidia нарастнаха с 89% и бяха регистрирани от профилните фондови показатели — в структурата на същия S&P 500, делът на акциите на Nvidia към този момент доближава 5%.

Тримесечието, което завърши през април, съгласно анализаторите, интервюирани от LSEG, разреши на Nvidia да усили приходите си с 242% до 24,6 милиарда $. Приходите за настоящото тримесечие, съгласно анализаторите, могат да набъбнат с 97% на годишна база. Нетната облага на компанията би трябвало да се усили повече от шест пъти до 12,83 милиарда $.

Някои анализатори показаха угриженост по отношение на способността на сътрудниците на Nvidia да ѝ доставят това, от което се нуждае, с цел да отговори на възходящото търсене на изчислителни ускорители. Производството на чипове, в това число и HBM памет, както и опцията за пакетирането им, може да не се развиват с задоволително бързи темпове, съгласно някои специалисти, и това да ограничи растежа на приходите на Nvidia. В допълнение, след бързия растеж на приходите през предходната година, съответните интервали на настоящата година може да не показват най-благоприятното съпоставяне, заради резултата на „ високата база “.

Второ, увеличението на глобите от страна на Съединени американски щати против Китай може да подкопае районните доходи на компанията. Ако през третото тримесечие на предходната фискална година Китай е генерирал 22% от приходите на Nvidia, то през четвъртото тримесечие делът е понижен до 9%. Възможно е сходна динамичност да продължи и през първото тримесечие, защото предходната есен влязоха в действие нови санкционни ограничавания.

Маржът на облагата на Nvidia през първото тримесечие можеше да бъде 77%, съгласно анализатори, само че през настоящото тримесечие може да спадне до 75,8%, защото компанията е принудена да харчи повече пари за закупуване на HBM памет. Това се улеснява освен от възходящите цени на паметта на пазара като цяло, само че и от прехода на Nvidia към по-скъпата и модерна HBM3E памет.

Инвеститорите не се съмняват, че облачните клиенти на Nvidia ще продължат да харчат обилни суми за закупуване на съоръжение от тази марка, с цел да развият своята изчислителна инфраструктура. Според прогнозите на Canalys, финансовите разноски на играчите на клауд пазара ще се усилят с 20% тази година, до момента в който през предходната година те са се нараснали с 18%. За облачните колоси е мъчно да преминат към други възможности на ускорителите на Nvidia, даже и в случай че се опитат да разработят свои лични чипове. Първо, индустриалният потенциал към този момент е ангажиран от поръчките на Nvidia. Второ, ускорителите на тази марка към момента са сложни за победа във връзка с скоростта. Лидерството на компанията на пазара на сървърите към момента не е застрашено.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР