Много е трудно да се постигне максималната пропускателна способност. Към днешен

...
Много е трудно да се постигне максималната пропускателна способност.
Към днешен
Коментари Харесай

Масовото внедряване на DisplayPort 2.1 с пропускателна способност 80 GB/s пречат кабелите

Много е мъчно да се реализира оптималната пропускателна дарба.

Към сегашен ден интерфейсът DisplayPort 2.1 версия UHBR20 е единственият стандарт за свързване на монитори, който поддържат 4K резолюция с периодичност до 240 Hz. Но всеобщото приемане на стандарта среща един огромен проблем.

Става дума за това, че оптималната дължина на кабела, сертифициран като DP80 (UHBR20), е 1,2 метра. А това основава проблеми както за потребителите, по този начин и за производителите. В същото време множеството кабели са с дължина 1,8 метра, а от време на време са нужни по-дълги кабели от порядъка на 2 метра.

На процедура VESA не лимитира стандарта UHBR20 с пропускателна дарба 80 Gbps при дължина на кабела от 1,2 метра. При по-дългите модели кабели обаче се следи утежняване на сигнала и не може да се реализира оптималната продуктивност. Тук има още един проблем. Става дума за това, че интерфейсът DisplayPort 2.1 има няколко версии и те се разграничават точно във връзка с пропускателната дарба, по този начин да вземем за пример UHBR 13.5 (DP54) има 54 Gbit/s, а UHBR10 (DP40) – 40 Gbit/s.

На пазара има доста кабели DP 1.2, макар че производителят не показва сертификацията им. Ако купите кабел, който наподобява, че е за DP80, на процедура може да се окаже, че е за DP40. В този случай оптималната пропускателна дарба от 80 Gbit/s още веднъж няма да бъде реализирана.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР