След приключване на процедурата по договаряне без предварително обявление, на

...
След приключване на процедурата по договаряне без предварително обявление, на
Коментари Харесай

Подписахме договора за доставка на 6 медицински хеликоптера

След привършване на процедурата по договаряне без авансово съобщение, на 27.03.2023 година сред Министерството на здравеопазването и Leonardo S.p.A. беше подписан контракт за доставката на 6 броя санитарни транспортни средства за превоз по въздух (хеликоптери), обезпечени с нужното съоръжение и инсталация за потребностите на незабавната здравна помощ.

Това заяви министърът на опазването на здравето доктор Асен Меджидиев  Асен Меджидиев Д-р Асен Меджидиев е роден през 1968 г.   Завършва медицина към Висшия медицински институт в по време на гала по предаване на подписания с италианската фирма Leonardo S.p.A контракт и свързаната с него документи за осъществяване на социална поръчка с предмет: „ Закупуване на санитарни транспортни средства за превоз по въздух (хеликоптери), обезпечени с нужното съоръжение и инсталация за потребностите на незабавната здравна помощ “. 



„ От името на екипа на Министерството на здравеопазването благодаря за положителното съдействие на Leonardo S.p.A. Разчитаме на Вашето подпомагане, на опита и експертизата, които притежавате в региона на авиомедицината, с цел да продължим да работим в полза на българските жители и в бъдеще “, означи здравният министър. От своя страна Андреа Миртето, старши вицепрезидент продажби за Европа, Близък Изток и Азия на Leonardo S.p.A, също изрази убеденост, че взаимната работа сред Министерството на здравеопазването и Leonardo S.p.A ще продължи и благодари за гласуваното доверие. „ Поздравявам ви за стартирането на дълго чаканата процедура по въвеждане на незабавна здравна помощ в България. По време на преговорния развой имахте доста строги механически условия и по тази причина българските жители могат да бъдат сигурни, че сте избрали най-хубавите хеликоптери “, уточни Андреа Миртето и увери, че специалистите на италианската компания са подготвени да оказват подпомагане на всеки стадий от реализирането на плана.

Предметът на контракта за обезпечаване на 6 санитарни транспортни средства за превоз по въздух (хеликоптери) включва и доставка на нужното наземно съоръжение, както и опция за закупуване на още два хеликоптера на цена не по-висока от цената на всеки от предходните шест хеликоптера. Общата стойност на контракта е малко над 113 млн. лева без Данък добавена стойност. 

Съгласно изискванията на контракта, първият хеликоптер следва да бъде признат от представители на Министерството на здравеопазването до 15 декември т. година в завода на производителя в Италия, а през месец януари 2024 година да бъде доставен в България. Доставката на останалите хеликоптери ще се прави поетапно, както следва:

- Доставка на хеликоптер № 2 – 30.06.2024 година

- Доставка на хеликоптер № 3 – 31.12.2024 година

- Доставка на хеликоптер № 4 – 30.06.2025 година

- Доставка на хеликоптер № 5 – 31.12.2025 година

- Доставка на хеликоптер № 6 – 30.04.2026 г. 



Припомняме, че през месец юли 2022 година Министерството на здравеопазването разгласи социална поръчка с предмет: „ Закупуване на санитарни транспортни средства за превоз по въздух (хеликоптери), обезпечени с нужното съоръжение и инсталация за потребностите на незабавната здравна помощ “. По процедурата следваше да бъдат закупени шест хеликоптера, ведно с нужното наземно съоръжение. Обществената поръчка беше прекъсната, защото единствената подадена оферта в процедурата надвишаваше финансовия запас, избран от възложителя. С цел оптимално бързото въвеждане на незабавна помощ по въздух у нас, през месец януари 2023 година беше оповестена процедура за договаряне без авансово съобщение за закупуване на хеликоптери. 

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР