След предупреждение от първа степен, код жълто, за обилни снеговалежи

...
След предупреждение от първа степен, код жълто, за обилни снеговалежи
Коментари Харесай

Дъждовете продължават и в сряда

След предизвестие от първа степен, код жълто, за значителни снеговалежи и снежна завивка до към 10 см до среднощ в областите Благоевград, Кюстендил и Перник, на следващия ден в регионите с код жълто се чака да натрупа до към 15, а в тези с код оранжево – до към 20 см сняг.

В южните елементи на област Бургас ще има обилни превалявания от дъжд, количества до към 30 – 40 литра на кв. м.

През нощта ще вали в съвсем цялата страна, а дъждът и в Източна България ще минава в сняг. Минималните температури на следващия ден ще са от минус 4° до 1°, в София - към минус 3°, оптималните - сред 1° и 6°. Ще духа слаб до сдържан вятър от запад-северозапад. Валежите в северозападната половина от страната ще отслабват и до обяд спрат, само че в югоизточната половина ще продължи да вали, към този момент най-вече сняг.

Ветровито и с превалявания от дъжд ще бъде по Черноморието, който последователно и там ще минава в сняг. След обяд в крайните южни региони количествата ще са обилни.

И в планините облачността ще е забележителна. Ще бъде и мъгливо. Още преди обяд от северозапад снеговалежите ще отслабват и стопират, само че в Родопите, Странджа и Сакар ще продължи да вали.

Вятърът ще е сдържан, краткотрайно мощен. Ще се ориентира от северозапад, по високите и открити елементи ще остане от югозапад.

Средиземноморският циклон, причина за валежната конюнктура на Балканите, ще се реалокира на югоизток и в северозападната половина на полуострова преваляванията ще спрат, само че в югоизточната и на следващия ден ще има обилни количества.

Ще продължи да вали и в южните елементи на Апенините, само че в северните ще бъде слънчево. Снеговалежи и оптимални температури под нулата за следващ ден в Европейска Русия, слънчево и все по-топло време в Испания.

У нас, в четвъртък ще има променлива, постоянно забележителна облачност, само че към този момент единствено на обособени места ще превалява слаб сняг. Ще остане прохладно, само че в петък и вятърът ще отслабне, и облачността на всички места ще намалее. През почивните дни ще бъде слънчево, а температурите ще се покачат.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР