След повече от две години от излизането на DJI Mic

...
След повече от две години от излизането на DJI Mic
Коментари Харесай

Новият микрофон Mic 2 на DJI може да записва 32-битов звук на разстояние до 250 метра

След повече от две години от излизането на DJI Mic на пазара бе показано второто потомство на безжичния микрофон на китайската компания. Основните усъвършенствания включват унищожаване на шума благодарение на изкуствен интелект, по-дълъг живот на батерията и опция за запис на 32-битово аудио.

Важна смяна в DJI Mic 2 за мнозина е опцията за непосредствено свързване със смарт телефон, както и с DJI Osmo Pocket 3 и Action Cam 4 посредством Bluetooth, без да е нужен спомагателен правоприемник. Времето за работа на самите микрофони е увеличено от 5,5 часа на 6 часа, а включеният в комплекта калъф за зареждане към този момент обезпечава до 18 часа (вместо 15 часа в първото поколение).

Микрофоните са станали малко по-компактни спрямо последната версия, а вместо в сив цвят калъфът към този момент е транспарантен. Освен това към този момент има и бяла версия. Те към момента се оферират с клипс за закрепване към облеклата, магнитна стойка и 3,5 мм гнездо. От едната страна са бутоните за зареждане и синхронизация, а от другата страна са бутонът за запис и USB Type-C портът. Индикаторът за зареждане е изместен на страничния борд, с цел да не пречи по време на снимане. Устройството има по-голям 1,1-инчов сензорен екран и колелце за навигация в интерфейса. В комплекта са включени и USB Type-C и Lightning преходници за директна връзка със смарт телефоните.

DJI Mic 2 поддържа двуканален запис, което ви разрешава да улавяте звука от два източника. Всеки от тях разполага с 8 GB вградена памет, което ви разрешава да съхранявате до 14 часа некомпресирано 24-битово аудио с периодичност 48 kHz. Отделно се отбелязва опцията за 32-битов запис за по-високо качество в комплицирани аудио среди. Нова е и функционалността Safety Track, която разрешава записването на втора писта при -6dB дружно с главната аудио писта, като всъщност обезпечава застраховка при положение на проблеми с първата писта.

DJI Mic 2 има оптимален обсег на звуково покритие до 250 метра на открит терен и при директна видимост сред приемника и предавателя.

Цената на новия DJI Mic 2 е $349 за комплекта с два предавателя, правоприемник и калъф за зареждане. Комплектът от един правоприемник и предавател коства 219 $, а приемникът и предавателят поотделно костват по 99 $. Калъфът за зареждане е с цена 69 $.

Системата ви разрешава да записвате професионално аудио с доста високо качество и тъкмо възпроизвеждане на звука в необятен честотен диапазон. Записите могат да се вършат настрана за всеки канал, като двата канала могат да се комбинират за по-голяма еластичност при постпродукцията.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР