След повече от две години буксуване на парламентарната република, има

...
След повече от две години буксуване на парламентарната република, има
Коментари Харесай

Атанас Атанасов: Не вярвам Борисов да заложи правителството срещу имунитета си

След повече от две години буксуване на парламентарната република, има късмет да прекратим политическата рецесия, да създадем работещо държавно управление и най-важното е да има работещ парламент. Това съобщи съпредседателят на Демократична България Атанас Атанасов в " Панорама ".

" Превърнахме се в страната на изтеклите мандати - има 20 и няколко органа, чиито сформира би трябвало да бъдат сменени, с цел да бъдат дейни. да се надяваме, че другата седмица ще бъде гласувано държавното управление "

Атанасов не разяснява коя от двете най-големи политически в Народното събрание е направила повече взаимни отстъпки

" Нашата коалиция още преди изборите заявяваше, че ще създадем всичко, което зависи от нас, с цел да се сътвори държавно управление с нашия мандат и това е напът да се реализира. Виждате какъв е съставът на държавното управление, по-голямата част е експертна, а политическите лица са от нашите сътрудници от Политическа партия ".



ПП-ДБ не са взели решение по какъв начин да гласоподават за имунитета на Бойко Борисов, пожелан по-рано през днешния ден от Иван Гешев. Атанас Атанасов обаче не има вяра Борисов да заложи държавното управление против личния си имунитет.

" Въпросът е за какво тъкмо в този момент, откакто делото( " Барселонагейт " - б.р.) се влачи три-четири години, когато Борисов нямаше имунитет и тематиката се повдига в този момент, когато би трябвало да се сформира държавно управление с неговата политическа мощ. Аа съм уверен, че това е част от един проект за неуспех на съставянето на държавно управление, в който има доста детайли ".

На въпрос заслужавали ли са си договарянията за конституционна промяна с Движение за права и свободи и Делян Пеевски, Атанасов отговори:

" Един от нашите съществени цели е конституционната промяна. Днес, на първата среща аз не съм участвал, е препоръчано да се потърси конституционното болшинство, в случай че ще се прави такава поръчка, каквато беше направена от двамата ротационни министър председатели ".

Заяви, че по най-бързия метод би трябвало да се внесат законопроектите от предния парламент за смяна на ръководството на българските служби, тъй като по Конституция Министерският съвет дава отговор за сигурността и публичния ред в страната.

" Не господин президента, който и да е той, би трябвало да назначава шефовете на службите. А аз към този момент споделих един път и ще го повторя - считам, че шефът на ДАНС с тази режисура, която бе разиграна с намерено съвещание в Народно събрание, самичък си отряза главата, тъй като зае политическа позиция, което е неприемливо ".
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР