След постъпили сигнали от страна на граждани относно липсата на

...
След постъпили сигнали от страна на граждани относно липсата на
Коментари Харесай

Вандали спряха минералната водата в Берковица, полицията ги търси /снимки/

След постъпили сигнали от страна на жители по отношение на неналичието на водоподаване при минералната чешма в парк „ Св. Георги Победоносец “ до Кмета на Община Берковица и по отношение на голямото количество минерална вода, което регистрира водомерът, подложен при сондажа под Минерална баня в село Бързия, на 15.02.2020 година е била формирана комисия с представители от Община Берковица, „ ВиК - Берковица “ ЕООД и представител на строителя. Направен е обход на цялото трасе на минералния тръбопровод и формираната комисията установи, че вследствие на злонамерени дейности от страна на жители, които посредством отместване на железобетонен похлупак на шахта-отток в т. 120, находящ се в околност „ Домус дъги “ в землището на Берковица, непозволено е отворен спирателният кран. В резултат на което е изтекло огромно количество минерална вода от изравнителната тръба Ф90 в същия сектор.
По време на обхода, комисията е установила, че има некачествено осъществяване от страна на строителя, а точно ДЗЗД „ РЕНБИЛД “. На 17.02.2020 година Кметът на община Берковица е изпратил писмо с прибавен обстоен снимков материал по отношение на зародилите нередности по трасето в гаранционен период, а точно: в сектори от т.97 до т.93, от т.125 до т.122 и от т.153 до т.151, където земната маса от изкопите е отнесена и тръбите на водопровода са оголени. Даден е период на изпълнителя по СМР за унищожаване на нередностите, които и към сегашния миг към момента не са отстранени.
Общинската администрация е уведомила и районното ръководство на Министерство на вътрешните работи в Берковица за осъществените злонамерени дейности в околност „ Домус дъги “ за предприемане на превантивни дейности. След привършване на изключителното състояние, в което се намира страната ни, в случай че компанията - реализатор не в профил нередностите, които заплашват здравето и живота на жителите, ще бъде изпратен сигнал към способените органи.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР