След последните неразбории около организацията на срещата България – Унгария

...
След последните неразбории около организацията на срещата България – Унгария
Коментари Харесай

Кметът Терзиев взе отношение към бг футбола: Има нужда от промяна

След последните неразбории към организацията на срещата България – Унгария и неспособността на БФС да обезпечи провеждането на срещата
новоизбраният кмет на София Васил Терзиев също взе отношение по тематиката.
Той е разговарял с шефа на Столичната дирекция на вътрешните работи (СДВР) – основен комисар Любомир Коларов, която обезпечава защитата на футболната среща.
Като кмет на София и като човек, който обича футбола, бих желал в София да се организират футболни срещи, на стадионите да има аудитория и в това време да бъдат обезпечени сигурността и реда в нашия град. Протестите са знак, че в последните години футболът в България не се развива на нужното равнище и има потребност от смяна “, сподели кметът на столицата, представен от пресцентъра на общината.
По-рано през днешния ден от столичната полиция оповестиха, че близо 1600 служители на реда ще охраняват футболната среща и митингът на ентусиасти, които са недоволни от БФС и желаят оставката на управлението.

Както стана ясно по-рано денем срещата ще се играе в отсъствието на аудитория.

След като УЕФА дефинира срещата като високорискова, това докара до концепцията тя да се реалокира в Пловдив. От Града под тепетата обаче и фирмата-изпълнител, който прави ремонтни действия на стадиона Христо Ботев в града, отхвърлиха да одобряват двата тима.

Това докара до напрежение и замяна на реплики от страна на БФС, общината и строителната компания.

Стигна се до там кметът на Кърджали да поеме самодейността и да предложи домакинство на стадиона в града.

Тази обстановка към провеждането на срещата беше избрана от Унгарската футболна федерация като „ невиждана “.

„ Това, което управителният орган прави през последните седмици, е невиждано, изцяло безпричинно и извънредно неспортсменско. Не е допустимо по този метод да се провежда даже фамилна отмора, камо ли интернационален футболен мач с голям залог, в който вземат участие милиони хора и който притегля милиони хора. Българската футболна асоциация сложи както УЕФА, по този начин и Унгарската футболна асоциация в невъзможна обстановка: възползвайки се от обстоятелството, че и двете организации се грижат за честната игра и постоянно се пробват да решат въпроса за квалификацията на терена “, се показва в известието на футболната федерация в Унгария.

Във връзка с идната среща столичната дирекция на вътрешните работи ще обезпечи постове за надзор и контролиране на придвижването в региона към Националния стадион „ Васил Левски “.

Столичният инспекторат, взаимно с уредника на футболната среща, ще извърши инспекция за положението на обекта и зоната към стадиона преди и след провеждането на спортното събитие, оповестиха през днешния ден от полицията в София.

Във връзка с провеждането на футболната намира се вкарва и смяна в организацията на придвижване към Националния стадион „ Васил Левски “.

От 08:00 часа до 22:00 часа на 16 ноември се не разрешават престоят и паркирането на паркинга на моста пред Националния стадион „ Васил Левски “, както и на бул. „ Евлоги и Христо Георгиеви “ сред бул. „ Драган Цанков “ и ул. Ген Гурко “ от страната на Националния стадион, на ул. „ Ген Гурко сред бул. „ Евлоги и Христо Георгиеви “ и ул. „ Любен Каравелов “.

От 13:00 часа на 16 ноември 2023 година до привършване на футболната среща, единствено при нужда и по преценка на управлението на Столична дирекция на вътрешните работи, ще се не разрешава влизането на пътни транспортни средства, като се изключи рейсовете на всеобщия градски превоз, по бул. „ Евлоги и Христо Георгиеви “ (в сектора сред бул. „ Драган Цанков “ и пл. „ Орлов мост “), по ул. „ Ген. Гурко “ сред бул. „ Евлоги и Христо Георгиеви “ и бул. „ Васил Левски “, по бул. „ Драган Цанков “ сред бул. „ Евлоги и Христо Георгиеви “ и бул. „ Пейо К. Яворов “.

Двубоят ще се играе на следващия ден от 19:00 часа при закрити врата на Националния стадион „ Васил Левски “.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР