След последните научни изследвания октоподите притежават извънземна ДНК. Геномът на

...
След последните научни изследвания октоподите притежават извънземна ДНК. Геномът на
Коментари Харесай

Учените: Октоподът има извънземна ДНК

След последните научни проучвания октоподите имат извънземна ДНК. Геномът на тези създания е доста по-сложен от всички останали геноми, следени досега, със своите 33 000 протеин-кодиращи гени. Научна публикация, оповестена от откриватели от Университета на Чикаго, разясни, че октоподите имат извънземни гени.

Световните океани към момента имат доста нерешени загадки. Ето за какво ние се взираме нагоре към небето, с цел да отговорим на въпросите на съзнанието ни, само че може би напразно…

През последните 20-30 години се следи огромен прогрес в морската биология. Съвсем неотдавна група учени вземат решение да опознаят следните типове по-добре, разкривайки тяхната ДНК конструкция.

Октоподите и сепиите са интегрирани в колеоиден подклас мекотели и тяхната еволюционна история се счита, че датира от преди над 500 милиона години.

Това значи, че преди да има даже растения на земята тези същества са живели в океаните на всяка една дълбочина.

 Учените: Октоподът има извънземна ДНК

Има доста разнообразни морфологични свойства, които отличават този клас от останалите:

Очи, наподобяващи камера, извънредно гъвкаво тяло и развъртян камуфлаж, сходно хамелеона, са измежду тези характерности. Причината за всичко това е тяхната нервна система, която е доста по-развита от тази на всички други безгръбначни. Тези им свойства ги вършат господари на океана.

Те имат доста мощно развити мозъци и са известни като най-интелигентните безгръбначни, с помощта на изключителните умения за решение на проблеми, които демонстрират.

Последните изследвания демонстрират, че октоподите са още по-загадъчни, в сравнение с си мислим.

Геномите на тези същества, разкрити неотдавна, демонстрират, че те са изцяло разнообразни от всяка друга форма на живот в света.

Освен всички останали изказвания, британският зоолог Мартин Уелз твърди, че октоподите са, без подозрение, извънземни.

Една от основните аргументите, заради които учените вземат решение да изследват молекулярната основа на мозъка на главоногите, е способността му да се приспособява невронната си мрежа от свойства незабавно, което води до по-добра памет и опциите за образование. Тези характерни благоприятни условия оферират пояснение в границите на генома, който включва биологични механизми и разрешава на тъканите да трансформират протеини, за промяна на предназначението им.

Според откривателите от Университета на Чикаго, геномът на октопода ипритежава транспозони, наричани още „ скачащи гени. “

Каролин Албертин от Университета на Чикаго е различен академик, който учи генома на октоподите.

„ С няколко изключения, октоподът главно има характерен безгръбначен геном, който е изцяло пренареден, сякаш е бил пуснат в блендер… Това води до гени, които са сложени в нови геномни среди с разнообразни регулаторни детайли и е напълно ненадейно изобретение. “

С няколко думи всички проучвания показват, че октоподите имат геном, който не принадлежи на този свят.

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР