След почти пет месеца, изпълнени с футболни емоции, Каменица Фен

...
След почти пет месеца, изпълнени с футболни емоции, Каменица Фен
Коментари Харесай

Каталунците Кирчево пишат история

След съвсем пет месеца, изпълнени с футболни страсти, Каменица Фен Купа 2018 откри своите национални първенци в лицето на „ Каталунците Кирчево “. Това е третата им национална купа след успехите през 2015 и 2017 година, трансформирайки ги в първия тим в историята на Фен Купа с три златни медала. Шампионите бяха наградени персонално от футболните митове Божидар Искренов, Пламен Николов и Димитър Пенев. Голямата премия за тях е посещаване на мач на обичан футболен тим в границите на Европа, а както стана ясно по време на награждаването, момчетата желаят да гледат онлайн португалския „ Бенфика Лисабон “.

Пътят на първенците до успеха не беше по никакъв начин елементарен. След като се показаха ослепително в предварителните квалификации и районните полуфинали, на момчетата им се наложи да премерят сили с останалите 9 най-силни тима от другари в България. Това се случи този уикенд, на игрищата в комплекс „ Спортна София “ (Зона Б5), където се организираха националните финали на Фен Купа 2018. Надпреварата в груповата фаза беше доста оспорвана, само че в последна сметка „ Каталунците “ осъществиха 3 победи и едно тъждество от общо 4 мача и стигнаха до ¼ финалите и директните елиминации. Там битката стана още по-оспорвана, само че и това не попречи на стремежа на първенците.

В ¼-финалната си среща те отстраниха „ Сборная “ (Благоевград) с 5:1. В ½-финалния мач се постановиха с 4:1 над „ Лев Инс “ (София), а заключителното дерби ги срещна с вицешампионите „ Северозапад “ (Монтана).

Финалният мач протече с доста страсти. Александър Димитров откри резултата за първенците с самостоятелен пробив и хубав гол през първото полувреме. През втората половина съотборникът му Радослав Ханев удвои преднината им. До края на постоянното време „ Северозапад “ също съумяха да се разпишат, след карамбол в наказателното поле и оформиха крайното 2:1 за „ Каталунците “.

Малко преди заключителното дерби на терен се появи и цяло съзвездие от футболни митове. Сред тях бяха Даниел Боримиров, Георги Иванов „ Гонзо “, Димитър Телкийски, Дончо Донев и Емил Велев „ Кокала “. Звездите взеха присъединяване в показателен мач против отбора на „ Каменица Фен Купа “ и пожелаха триумф на финалистите.

Въпреки че останаха на второ място, „ Северозапад “ (Монтана) също се снабдиха със сериозен мотив за празнуване. Като комплимент от спортния бранд на Фен Купа - LEGEA, те ще гледат мач на италианския „ Палермо “, където играе българинът Ивайло Чочев.

Турнирът на почитателите зарадва с голям брой награди и самостоятелно отличилите се участници, както и правилните почитатели на терен. С бронзови медали бяха наградени третите и четвъртите в класирането „ Лев Инс “ (София) и “еДинамикс “ (Стара Загора). Титлата „ Най-добър вратар “ беше присъдена на Мариян Ангелов от „ Каталунците Кирчево “, откакто той неведнъж показва гигантски рефлекси и съумя да впечатли даже легендата от САЩ’94 Пламен Николов. Другият огромен другар на Фен Купа Божидар Искренов също беше на терен и през двата дни на конкуренцията в търсене на „ Най-атрактивния играч “.

Благоволението му беше извоювано от бранителя на „ Каталунците “ Станислав Василев, който играеше с подобен финес, че като че ли танцуваше на терена. Почетното отличие „ Отбор феърплей “ отиде при момчетата от „ Вип Дент “ (Пловдив), които се държаха извънредно спортсменски.

По време на награждаването бяха връчени още две доста специфични самостоятелни награди.

Титлата „ Железният бранител “, в памет на легендата Трифон Иванов, отиде при Алексей Степанов от вицешампионите „ Северозапад “. За „ Голмайстор на националните финали “ беше провъзгласен съотборникът му Филип Филипов. В общо 7-те си мача той означи тъкмо 7 гола и с това си заслужи специфичната премия на БАМФ – посещаване на „ Уембли “ за мача сред Англия и Хърватия, който ще се състои на 12 октомври.

Страхотно въодушевление и доста атрактивни дербита белязаха завършека на 16-тото издание на Каменица Фен Купа. На първенците им следва едно незабравимо премеждие, а на всички останали – НАЗДРАВЕ – за футболните моменти с другари!

Снимки и още настояща информация за най-големия и трогателен футболен шампионат за фенове в България можете да намерите ТУК и на формалната страница на шампионата - ТУК!
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР