След по-малко от месец годишните прегледи на автомобилите ще имат

...
След по-малко от месец годишните прегледи на автомобилите ще имат
Коментари Харесай

След по-малко от месец годишните прегледи на автомобилите ще имат нов компонент

 След по-малко от месец годишните прегледи на колите ще имат нов съставен елемент. От 12 юли ще бъде издаван нов модел стикер, който ще съдържа данни за излъчванията, отделяни от колите. Т. нар. " екостикери “ са разграничени на 5 категории, като петата е за електрически и хибридни коли. Тези категории не дават отговор на европейските – от 1 до 6, заложени от производителя, а са подбудени от българските управляващи. 

Целта е в избрани дни със повишени равнища на нездравословните излъчвания общините да лимитират достъпа до централните елементи на градовете за коли, които замърсяват въздуха. 

" Стикерът ще е с информация за екологичната група, техническата редовност, валидността на прегледа за техническа редовност и екологичната група на транспортното средство. Ще има вграден чип, който ще се чете от устройство “, изясни в " Тази заран “ Бойко Рановски, шеф на Изпълнителна организация " Автомобилна администрация “.

Ако тази година към този момент сте минали механически обзор, срокът му остава годен. Ако обаче в границите на този интервал бъде въведено ограничаване за влизане в градовете на колите с по-ниска екокатегория, водачите би трябвало да посетят пунктовете за повторно, с цел да им бъде направено замерване на излъчванията и надлежно дадена категорията, на която дават отговор.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР