След петчасово заседание общинските съветници в Пазарджик не успяха да

...
След петчасово заседание общинските съветници в Пазарджик не успяха да
Коментари Харесай

Новият кмет на Пазарджик встъпи в длъжност, но общинският съвет остана без председател

След петчасово съвещание общинските съветници в Пазарджик не съумяха да изберат собствен ръководител. За поста бяха номинирани четирима - някогашният към този момент градоначалник Тодор Попов, предприемачът Благо Солов, водачът на ГЕРБ в региона Найден Шопов и бизнес дамата Таня Колчакова-Янева.

По тяхно предпочитание от конкуренцията се отхвърлиха Попов и Солов. Въпреки това след скрито гласоподаване никой не получи нужната поддръжка. Така и в Пазарджик локалния парламент остана без ръководител. Втори опит съветниците ще създадат на следващия ден в 11 часа.



Преди това новоизбраният кмет Петър Куленски публично встъпи в служба.

" Пред Пазарджик стоят редица провокации, които не търпят отсрочване и би трябвало да бъдат поети час по-скоро. Имаме рецесия с чистотата в града, където се нуждаем от редовно решение. Имаме разрушени улици и тротоари в кварталите и селата. Имаме да разгадаем проблеми, свързани с неналичието на паркоместа. Имаме да осветим улиците на общината, както и активността на самата община. Имаме задача да разберем по какъв начин е харчен общественият запас на Пазарджик през годините ", уточни Куленски.

Бившият кмет Тодор Попов публично съобщи знаците на властта, като пожела на Куленски да ръководи с експертиза и верен екип. И даде обещание, че той и неговия екип ще бъдат в поддръжка на всички положителни хрумвания на новата власт на Пазарджик.

Репортер: Ангел Узунов
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР