След първоначалните критики към усилията на NVIDIA да адаптира продуктите

...
След първоначалните критики към усилията на NVIDIA да адаптира продуктите
Коментари Харесай

Министърът на търговията на САЩ: NVIDIA трябва да продаде на Китай чипове за ускоряване на изкуствения интелект

След първичните рецензии към напъните на NVIDIA да приспособява продуктите си към непрекъснато изменящите се наказания на Съединени американски щати против Китай, първият министър на търговията на страната промени малко реториката си. Тя даде да се разбере, че американските управляващи нямат нищо срещу ускорителите на NVIDIA да се доставят в Китай, стига да не са най-високопроизводителните решения за комерсиалния пазар.

Новите пояснения на министъра на търговията на Съединени американски щати Джина Реймондо прозвучаха от страниците на уеб страницата на Ройтерс преди ден.

Според американската служителка, NVIDIA " може, ще и би трябвало да продава на Китай чипове за ускорение на изкуствения разсъдък, защото по-голямата част от тях ще бъдат за комерсиална приложимост ". Правителството на Съединени американски щати просто желае да ограничи доставките на най-сложните и високопроизводителни чипове за изкуствен интелект за Китай, които биха могли да разрешат на китайската страна да тренира своите усъвършенствани езикови модели.

Припомняме, че главната угриженост на американските управляващи е опцията китайската страна да употребява ускорители с американски генезис за възстановяване на своите отбранителни системи.

Миналата седмица, както изясни министърът на търговията на Съединени американски щати, тя е разговаряла с основния изпълнителен шеф на NVIDIA Дженсън Хуанг, който доста ясно е декларирал, че компанията не желае да нарушава закона и е подготвена да работи по препоръчаните правила.

В същото време Раймондо акцентира, че взаимоотношението сред NVIDIA и Министерството на търговията на Съединени американски щати продължава и би трябвало да докара до " верните " артикули и дейности. " Очевидно е, че те желаят да продадат допустимо най-вече чипове ", изясни служителят позицията на NVIDIA по въпроса.

В същото време Джина Раймондо се оплака в изявлението си за Ройтерс от нерешителността на китайските управляващи при закупуването на самолети Boeing 737 MAX за потребностите на националните самолетни компании. Паузата продължава към този момент четири години и американските управляващи са подготвени да спомагат за обновяване на покупките от китайска страна. В същото време министърът прикани американските законодатели да разработят механизъм за отбрана на персоналните данни на жителите на страната от приключване посредством създадени в чужбина приложения. Както изясни формалният представител, не е належащо последните да бъдат неразрешени, като употребява за образец TikTok, само че управляващите би трябвало да разполагат с принадлежности за отбрана на националните ползи.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР