След отпадането на осмия в схемата Евгений Донской още в

...
След отпадането на осмия в схемата Евгений Донской още в
Коментари Харесай

Още една голяма изненада в София, отпадна №5 в схемата

След отпадането на осмия в схемата Евгений Донской още в първия кръг на DIEMA XTRA Sofia Open във вторник, още един от поставените не съумя да преодолее това затруднение. Става въпрос за №5 в схемата Робин Хаасе, който отстъпи на румънеца Мариус Копил.

42-ият в света не съумя да се пребори за нещо друго от загуба в 77-те минути, които прекара на корта с непоставения си противник. И му отстъпи след 6:7, 4:6, с цел да се раздели рано-рано с конкуренцията.

Битката сред двамата беше извънредно равностойна и в нея имаше единствено един пробив. При това, той беше осъществен от Мариус Копил при единствения брейкбол за целия мач, разкрил се пред някого от двамата тенисисти.

Първият сет мина при доминация на сервиращия, като точките на посрещащия началния удар бяха единствено 17 в целия сет общо за двамата! Затова напълно разумно развръзката на тази част беше решена в тайбрек.

В него румънецът осъществя минипробив за 4:3 в своя изгода и в последна сметка след 7:4 в дългия гейм, поведе в резултата.

Във втората част геймовете продължиха да бъдат записвани на сметката на подаващия, с едно-единствено изключение. Сервисът подведе Хаасе в решителния седми гейм, той беше продънен в него и в последна сметка това се оказа най-важният миг за успеха на Копил.

Иначе и в тази част посрещащият серивсите рядко имаше опция за отговор, като бяха осъществени общо единствено 13 точки в такива моменти. В последна сметка успеха с 6:4 в тази част остана за румънеца, с което той завоюва и мача, с цел да играе във втория кръг.

Там ще срещне словенеца Блаж Кавчич, който в профил един от сръбската "колония " на шампионата Ласло Джере след 6:4, 6:4 за 80 минути на корта. Първият сет на този мач стартира с три пробива в първите три гейма, като два от тях бяха за словенеца. В последна сметка той удържа този нежен задатък до края на частта и поведе с 1:0.

Във втория сет имаше единствено един пробив и той пристигна в деветия гейм. После Кавчич затвърди на собствен сервис и след второ следващо 6:4 откри място във втория кръг и ще се надява на положително показване против Копил.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР