След опита за метеж, организиран от създателя на ЧВК Вагнер

...
След опита за метеж, организиран от създателя на ЧВК Вагнер
Коментари Харесай

Ню Йорк Таймс: Путин раздава пари и оръжия на силоваци, което крие заплаха от нов метеж

След опита за бунт, проведен от основателя на ЧВК " Вагнер " Евгений Пригожин, съветският деспот Владимир Путин не прибягна до жестоки репресии, а се пробва да се оправи със обстановката, като даде на силите за сигурност повече пари и пълномощия. Така съветският президент в същото време основава опасности за нови вълнения, считат специалисти, интервюирани от „ The New York Times “, написа УНИАН.

Руският политолог Екатерина Шулма акцентира, че реакцията на Путин във връзка с протеста е била повече като към морков, в сравнение с като към сопа. По-специално тя напомня, че предходната седмица в Кремъл се организира тържествена гала в чест на силите за сигурност, а на военнослужещи, служители на реда и други чиновници в правоприлагащите органи беше избрана публична надбавка от 10,5%. Освен това Путин дава обещание повече оръжия на един от най-отдадените си шефове по сигурността - ръководителят на Националната армия Виктор Золотов. Последният се похвали предходната седмица, че президентът е заречен да оборудва силите си с танкове и артилерия.

Експертите означават, че огромните хонорари и пълномощия, делегирани на военните и чиновниците в службите за сигурност основават големи опасности: избрани групи в тези структури може да се изкушат да стартират собствен личен протест. Те считат, че Путин ще се изправи пред нови закани заради разширението на пълномощията в апарата за сигурност, който се състои от представители на разнообразни групи по ползи и центрове на власт.

Превод: Faktor.bg
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР