След операцията в Мариупол пресметнахме, че повечето от загубите ни

...
След операцията в Мариупол пресметнахме, че повечето от загубите ни
Коментари Харесай

Александър Ходаковски гневен: Приятелски огън е отговорен за до 60% от руските жертви

След интервенцията в Мариупол пресметнахме, че множеството от загубите ни се дължат на другарски огън. По някои сметки, даже до 60%. Това е всекидневно събитие, само че до каква степен има жертви на другарски огън зависи от компетентността на командването на артилерийските елементи.

 

Това съобщи Александър Ходаковски, който е някогашен вътрешен министър на така наречен Донецка национална република (ДНР), а сега е един от полевите командири на милициите на ДНР на фронта в Украйна.

 

В канала си в Телеграм Ходаковски дискутира тематиката и дава образци за отчайващата липса на съгласуваност сред обособени звена на съветската войска.

 

Той приказва по какъв начин е била изпълнявана задача от негова част, когато внезапно тя попаднала под минометен огън и то не от противников позиции. " Какво става? Откъде? Вдигнете хеликоптера, намерете минометната батарея ", живописно разказва Ходаковски.

 

Оказва се, че стрелят съветски елементи – а при въпрос за какво, отговорът бил получили задача да обстрелят едикоя си точка по карта. " Никой не поправя обстрела (бел. ред. - с въздушно разузнаване с дронове), стреляш по остарелия метод, по карта ", възмущава се Ходаковски.

 

Той дава и образец за бойни дейности в индустриална зона – частта му завладява избран регион, прави ротация с други бойци, с цел да може да има отпочинали хора. Само че тези, които се връщат за отмора, попадат в минирана зона – в тила си. Откъде се взеха тези мини?

 

Някакъв военачалник дал команда да се минира избран сектор и даже не си направил труда да попита за фактическата конюнктура. Загинали няколко души, в това число пълководец на танкова рота, който се движел пешком, съгласно описа на Ходаковски.

 

" Мислехме, че към този момент са се научили да не вършат такива нелепости, защото довечера ротацията, която се връща за отмора, се движи с изгасени фарове и падна в траншея, изкопана в тила ни от подизпълнители по заповед на пълководец на едикой си съветски корпус. Заради него бяха унищожени всички пътища по маршрута за офанзива. С такива гении не се нуждаем от врагове ", избухва Ходаковски.

 

Той засяга Павловка – селото, което от няколко дни руснаците нападат, с цел да си обезпечат по-добра позиция за нахлуване към Вухледар и Маринка, в Донецка област.

 

Пояснението е направено от Twitter профила Игор Гиркин – това е украински профил, иронизиращ също някогашен вътрешен министър на ДНР Игор Гиркин (Стрелков). Стрелков е главен обвинен за свалянето на полет MH17 на Малайзийските авиолинии.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР