След опасно ветровитото време вчера, вятърът вече почти навсякъде отслабна.

...
След опасно ветровитото време вчера, вятърът вече почти навсякъде отслабна.
Коментари Харесай

Отново валежи в следобедните часове, възможни са градушки

След рисково ветровитото време през вчерашния ден, вятърът към този момент съвсем на всички места отслабна. Въпреки слънчевото утро, в околните часове още веднъж ще се развива купесто-дъждовна облачност основно в северозападната половина от страната ще превали, в обособени региони ще има градушки. Максималните температури ще са сред 22° и 27°, в София към 22°.

И през нощта облачността в Северна България ще се задържи по-често забележителна, тук-там там и ще превалява, до момента в който в останалите региони ще бъде ясно. Минималните температури ще са м/у 8° и 12°, малко по-високи по Черноморието от 13° до 15°.

След обяд облачността ще е забележителна, превалявания ще има на доста места, основно в северните и планинските региони ще са съпроводени и от гръмотевици.

Ще бъде прохладно, с краткотрайно мощен северозападен вятър ще прониква по-хладен въздух. Максималните температури ще са от към 17° в Северозападна България до 26-27° тук-там в Югоизточна, на морския бряг - сред 19° и 24°. Температурата на морската вода е 11-14°. Вълнението на морето ще бъде едва.

Краткотрайни превалявания, тук-там и гръмотевици ще има и в планините. По най-високите елементи ще превали и сняг.

Ветровито време, с сдържан северозападен вятър, с който оптималните температури ще се намалят в планинските курорти ще са от 6° на Алеко до 16° в Банско.

Захлаждането и на Балканите ще продължи, облачността ще е забележителна, ще има и превалявания. Слънчево ще се задържи в южните региони от полуострова.

В Западна Европа облачността ще е раздрана, тук-там намаляваща до слънчево време. В централноевропейските страни ще се задържи най-вече облачно, на доста места ще превалява дъжд. Валежи ще има и на изток в Украйна, Беларус и в западните региони от Европейска Русия. В останалата част от Източна Европа ще бъде слънчево.

У нас в петък ще бъде относително хладно, с дневни температури съвсем в цялата страна под 20°. На доста места ще има и превалявания, повече по количество в източните региони. През нощта против събота преваляванията ще спрат, облачността ще намалее, а вятърът сензитивно ще отслабне, в доста региони и ще стихне. Сутринта в събота ще е към момента много хладно, само че денем ще стартира бързо стопляне, което ще продължи и през почивните дни, и при започване на новата седмица, когато ще доминира и слънчево време.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР