След одобрено от съда споразумение с Районна прокуратура – Бяла,

...
След одобрено от съда споразумение с Районна прокуратура – Бяла,
Коментари Харесай

Осъдиха син, близо 3 години теглил неправомерно пенсията на починалата си майка

След утвърдено от съда съглашение с Районна прокуратура – Бяла, осъдиха наследник, близо три години теглил непозволено пенсия на майка си.  

А. Д. се призна за отговорен за това, че  за интервала месец юни 2015 година - месец февруари 2018 година, в гр.Бяла, обл. Русе, в изискванията на продължавано закононарушение - на тридесет и три пъти, за да набави за себе си имотна полза възбудил и поддържал подвеждане у чиновници на " Български пощи “ ЕАД подвеждане, че получава персоналната пенсията за застрахователен стаж и възраст и добавки  на майка си от нейно име, заради влошено здравословно положение и неспособност да се предвижва, като с това предизвикал имотна щета на Национален осигурителен институт в размер на 7 402,68 лева Престъпление по член 209, вр.чл.26 от Наказателен кодекс.  /в интервал от близо три години, обвинения е укривал гибелта на майка си и всеки месец въвеждайки в подвеждане служителя от " Български пощи “ЕАД  е вземал персоналната й пенсия. В Окръжна прокуратура – Русе се води  досъдебно произвеждане за определяне аргументите за гибелта на дамата, която към месец май 2015 година е била на 79 години /.

 Причинените имуществени вреди от закононарушението са възобновени. Наложено му е наказание  една година отнемане от независимост, което на съображение чл.66 ал.1 от Наказателен кодекс е отсрочено с изпитателен период от три  години.

 Споразумението има последствия на влезнала в действие присъда.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР