След очакваното одобрение от 27-те държавни и правителствени ръководители на

...
След очакваното одобрение от 27-те държавни и правителствени ръководители на
Коментари Харесай

Brexit: следващите крайни срокове след срещата на върха

След предстоящото утвърждение от 27-те държавни и държавни ръководители на съглашението за Brexit, през днешния ден (25 ноември) по време на срещата на върха след 17 месеца договаряния, напрежението няма да завърши с идния, криещ доста опасности, избор на английския парламент, написа AFP, представена от БГНЕС.
Ето главните стадии, през които съглашението „ за бракоразвод “ ще би трябвало да премине и да преодолее още трудности, с цел да влезе в действие на 29 март 2019 година в 23:00 часа.

След срещата на върха двете страни в контракта - Англия и Европейски Съюз - ще стартират да приготвят, всеки от своя страна, полемиките за своите отнощения след Brexit, чиято рамка е заложена в " политическата декларация ", която би трябвало да бъде призната на срещата на високо ниво през днешния ден. Официалните договаряния, в частност комерсиалното съглашение, могат да стартират единствено след излизането на Лондон.

Ратифицирането на съглашението в английския парламент е трудността, което наподобява най-трудно преодолимо. Британският министър председател Тереза Мей ще желае това да се случи преди парламентарната отмора, която стартира на 21 декември. Ако съглашението бъде признато, ще остане въпреки всичко държавното управление да показа като следстие от това законопроект за напускането на Европейски Съюз и използването на Брекзит, синоним на нови разгорещени диспути.
Експертите напомнят, че към 40 дни лиши на Камарата на общините и Камарата на лордовете да одобрят европейските контракти от Рим и Маастрихт. Остават към 60-70 дни за съвещания сред срещата на върха в неделя и 29 март.

Евродепутатите би трябвало да чакат зелена светлина от английските си сътрудници, с цел да стартират процедура по ратификация. Тя планува правенето на отчет върху контракта за овакантяване на Европейски Съюз и политическата декларация преди гласуването на пленарната сесия с нормално болшинство. Гласуването за утвърждението би трябвало да се реализира при започване на 2019 година, само че теоретично може да се организира до 28 март, последния ден от пленарната сесия преди датата на влизане в действие на Brexit.

След ратификацията от Европейския парламент, договорът за овакантяване на Европейски Съюз би трябвало да бъде утвърден от Съвета на Европейския съюз с квалифицирано болшинство: 72% от 27-те страни членки или 20, представляващи 65% от популацията на тези страни.

Министър-председателят Бойко Борисов ще взе участие в специфичното съвещание на Европейския съвет във формат по член 50 през днешния ден в Брюксел.
Държавните и държавни ръководители ще обсъдят плана за съглашение за отдръпване на Обединеното кралство от Европейския съюз и плана за политическа декларация, очертаваща рамката на бъдещите връзки сред Европейски Съюз от една страна и Англия и Северна Ирландия - от друга, оповестиха по-рано от държавната пресслужба.
Проектът на Споразумението за отдръпване на Обединеното Кралство от Европейски Съюз подхожда на ползите на България, защото подсигурява оптимално допустима последователност и поредност в редица значими за страната ни области . Той дава опция за навреме адаптиране към новия режим на връзки, като подсигурява спазването на правата на жителите, финансовите ни ползи, както и избягването на празнини в връзките с възможен отрицателен резултат върху икономическите, транспортните, обществените, културните, просветителните и други връзки.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР