След обявените , у нас последваха множество на партии и

...
След обявените , у нас последваха множество на партии и
Коментари Харесай

До вота няма да има реакция на прокуратурата за санкциите от САЩ

След оповестените, у нас последваха голям брой на партии и институции. Прокуратурата разгласи, че ще проверява всички глобени лица.

Според политолога Георги Киряков на този стадий не може да имаме никакви упования от българската прокуратура, тъй като от години тя се въздейства и се ориентира по политическата обстановка и тежестта на обособените играчи. По думите му може и да има вяла реакция, която обаче няма да докара до никакви резултати до парламентарните избори на 11 юли.

" За Съединени американски щати е значимо политическите сили, които ще имат въздействие върху вземането на решения в страната, да бъдат на тяхна страна. Това е натискът върху българската политическа система ", разяснява Киряков пред bTV. Голяма част от доказателствата се знаят, само че в този момент каналът е формален. " Тези неща до момента не са имали съвсем никакъв резултат върху резултатите от изборите в страната ", добави той.

" Това, което направиха Съединени американски щати е да дадат доста явен знак. Американската позиция е дейната и се намесва тъкмо в интервала на предизборната акция. Очевидно преди този момент е следила много съществени процеси, които са в контрапункт на главната тематика - битка с корупцията ", уточни политическият психолог проф. Антоанета Христова.

Тя регистрира две основни послания. Едното е към правосъдната власт, а точно, че не може хора, на които са повдигнати обвинявания, да бъдат играчи на политическата сцена. Другото обръщение през Делян Пеевски е към прокуратурата – че би трябвало инспекциите да важат за всички, а не да бъдат частични и единствено за избрани лица.

" Посланието на Съединени американски щати е рецензия освен към прокуратурата, а към цялата правосъдна власт. И в случай че не го разберем, значи продължаваме да свръхинтерпретираме и да притегляме акцента там, където ни е комфортно ", счита Христова.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР