След обяд ще бъде слънчево. Временни увеличения на облачността ще

...
След обяд ще бъде слънчево. Временни увеличения на облачността ще
Коментари Харесай

Синоптици: Лятото се завръща тази седмица

След обяд ще бъде слънчево. Временни нараствания на облачността ще има над източните региони, само че ще е без превалявания, заяви Националният институт по метеорология и хидрология. Атмосферното налягане още малко ще се намали, само че ще остане близо до междинното за месеца. Ще духа слаб до сдържан вятър от изток-североизток. Максималните температури ще бъдат сред 25° и 30°, в София - към 26°.
По Черноморието ще бъде слънчево. Ще духа бриз. Максималните температури ще са 24°-25°, колкото е и температурата на морската вода. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.
В планините ще бъде слънчево. Ще духа слаб до сдържан източен вятър, който денем в множеството региони ще стихне, по най-високите елементи на Рила и Пирин ще бъде сдържан от север. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде към 22°, на 2000 метра - към 15°.
В сряда и четвъртък ще бъде с още два-три градуса по-топло и оптималните температури ще са сред 29° и 34°. Ще бъде слънчево, с краткотрайни нараствания на облачността, а през втория ден към и след обяд над западната половина от страната ще се развие купеста облачност и до вечерта на обособени места там ще превали и прегърми. Вятърът в Дунавската низина ще се ориентира от северозапад и с него през идващите дни ще настъпи постепенно намаляване на температурите.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР