След няколко поредни дни със сериозно завишени нива на замърсяване на

...
След няколко поредни дни със сериозно
завишени нива на замърсяване на
Коментари Харесай

„Зелен билет” за София днес. 1 лев за цял ден и за всички линии

След няколко следващи дни със сериозно завишени равнища на замърсяване на въздуха в София, през днешния ден Йорданка Фандъкова обяви въвеждането за деня на „ Зелен билет ”

“Днес, 28 януари пускаме „ Зелен билет ” на цена 1 лева за целия ден и за всички линии. Мярката е поради осъществените в предходните дни превишения на равнищата на фини прахови частици и измерени високи стойности в първите часове на деня.

За да понижим замърсяването, пътувайте с градския превоз и със “зелен билет ” днес.

Особено внимание обръщаме на собствениците на коли с екологичен клас под ЕВРО5, да ограничат придвижването с тях. В случай, че използвате персоналния си автомобил, Ви молим да не оставяте мотора включен при престой по-дълъг от 3 минути.

Призоваваме семействата, които се отопляват на дърва и въглища, при възможност да употребяват електрически уреди за отопление или друго екологично отопление.

Столичен инспекторат продължава извършването на инспекции за нерегламентирано събиране и горене на отпадъчни материали в града.

Съветите на лекарите са жителите с респираторни болести, както и малките деца, и възрастните хора, да избягват нескончаем престой на открито. При вървене пешком изберете маршрут, който не е около големите градски булеварди. ”
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР