След няколко часа ще бъде прочетена присъдата срещу Атанас Червенков

...
След няколко часа ще бъде прочетена присъдата срещу Атанас Червенков
Коментари Харесай

Адвокати бранят бандата на Райфъла от затвора

След няколко часа ще бъде прочетена присъдата против Атанас Червенков – Райфъла и неговата тайфа (Веселин Загорски, Симеон Генов, Бисер Романов и Васил Василев). Днес бранителите на подсъдимите изнасяха своите пледоарии пред магистратите от Окръжен съд-Пловдив, в финален опит да избавят клиентите си от пандиза. Срещу бандата са повдигнати обвинявания за осъществен в съучастничество преднамерен опит за ликвидиране с користна цел на доктор Аргир Гяуров, както и за палежи на леки коли

Пръв пред съда приказва юрист Вангел Колев, който съставлява подсъдимия Васил Василев. Защитникът съобщи, че Василев е отговорен само за счупването на предното стъкло на лек автомобил „ Мерцедес “ и акцентира, че Василев самичък се е предал и е отказал да удари потърпевшия Гяуров с камък по главата. Той помоли за оправдателна присъда по обвиняването за „ опит за ликвидиране “, защото в член 116 от Наказателния кодекс се твърди, че би трябвало да има „ съответен предумисъл за причиняването на гибел “. В съответния случай, обаче, даже Червенков да е поръчал ликвидиране, Загорски е предал на „ изпълнителите “ единствено нанасяне на телесна щета, т.е. те не са желали да убиват Генов, а единствено да го ранят.

Адвокат Колев дефинира протоколите за оглед на запалените коли като „ компроментирани “, защото поемните лица се явяват и потърпевши, което е в прорез с правилата на работа в сходни случаи. Колев добави, че сред палежите и чупенето на прозореца е бил минал по-малко от ден, а колите са били на един и същи паркинг. По делото има данни, че Загорски е обяснявал на Василев къде се намира мерцедеса, който е трябвало да бъде повреден, другояче щял да му каже единствено „ върни се на същото място и счупи прозореца “.

Адвокат Делчо Джубелиев, бранител на Симеон Генов съобщи, че само самопризнанията на Генов и Романов са довели до разкриването на закононарушението и само обясненията на Загорски свързват двамата с Атанас Червенков – Райфъла.

Джубелиев повтори казаното от сътрудника ми по отношение на поръчката за убийството на Гяуров, и че младежите са желали единствено да го ранят. Той добави, че Генов, Романов и Василев към този момент са над 4 години в пандиза, което се явява авансово наказване, и щяха към този момент да са на независимост при положително държание, в случай че присъдите им бяха влезнали в действие.

„ Разкайвам се и скърбя, в никакъв случай няма да се повтори “, съобщи подсъдимия Генов пред магистратите.

Делото продължава с пледоариите на останалите бранители, а по-късно през днешния ден се чака да бъде прочетена и присъдата против бандата на Райфълла.

Очаквайте детайлности!
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР