След няколко часа преговори между Здравната каса (НЗОК) и Фармацевтичния

...
След няколко часа преговори между Здравната каса (НЗОК) и Фармацевтичния
Коментари Харесай

След часове преговори - безплатните лекарства са гарантирани до края на септември

След няколко часа договаряния сред Здравната каса (НЗОК) и Фармацевтичния съюз най-сетне бе реализирано съглашение. „ То залегна в спомагателното съглашение, с което договорът де факто се удължава не с два месеца, а до края на септември , с цел да може да се продължи да се проговаря по текстовете, по които към момента няма консенсус “, разяснява пред кореспонденти основният секретар на Съюза Светослав Крумов.

Той успокои, че от 1 април пациентите могат да бъдат спокойни, тъй като няма да се прекъсва тяхната терапия, каквато действителна заплаха съществуваше. Анексът за удължаването на контракта е подписан публично от всички страни и към този момент е тръгнал за обявяване към „ Държавен вестник “, добави Крумов.

В понеделник от Фармацевтичния съюз оповестиха, че не одобряват от април да отпадне опцията аптеките да отпускат по-малки количества и по-малък брой медикаменти от предписаните в рецепта по Здравна каса, както предложила и. д. шеф на фонда доктор Йорданка Пенкова. Това докара до замразяването на договарянията по новия контракт, който трябваше да влезе в действие от 1 април.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР