След новите турски нарушения на гръцкото въздушно пространство министър-председателят Алексис

...
След новите турски нарушения на гръцкото въздушно пространство министър-председателят Алексис
Коментари Харесай

Турция отново наруши въздушното пространство на Гърция

След новите турски нарушавания на гръцкото въздушно пространство министър-председателят Алексис Ципрас съобщи, че страната би трябвало да остане нащрек, само че в същото време изключи опцията за случай в Егейско море, оповестява електронното издание на атинския всекидневник Kathimerini.
В изявление пред телевизионния канал Алфа Алексис Ципрас увери: „ Гърция в никакъв случай не е имала по-силни съдружници от сегашните “, съобщи организация Фокус.
По-рано денем два турски F-16s нарушиха Атинския въздушно-информационен регион за полетите без да дават прелиминарен проект за полетите. Полетите са осъществени над остров Фармакос в 10:08 ч на височина 27 000 фута, а след една минута самолетите са били над остров Агатос на височина 25 000 фута. В 10:12 ч са били на последната височина над Кунели.
Според Гръцкия общоприет щаб по защитата турските самолети са били разпознати и прихванати от гръцката патрулна авиация в сходство с интернационалните правила.
Този случай става ден след следващите турски въздушни нарушавания, когато въздушното пространство на Гърция е пресечено 99 пъти в отговор на провежданите военноморски гръцки учения в Егейско море.
Същевременно напрежението сред Вашингтон и Анкара по отношение на проектите на Турция да закупи съветската оръжейна система С-400 продължи и в сряда. В отговор на писмо от предходната седмица на държавния секретар по защитата на Съединени американски щати Патрик Шанахан за възможни последствия, в случай че Турция продължи реализира доставката, турският министър на защитата Хулуси Акар съобщи, че това опонира на духа на НАТО.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР