31-годишната Лоис Мърфи и нейният съпруг Грег от Шотландия обявяват

...
31-годишната Лоис Мърфи и нейният съпруг Грег от Шотландия обявяват
Коментари Харесай

Сами му дадоха ключовете: Умен измамник заблуди съпрузи и потегли с БМВ-то им

31-годишната Лоис Мърфи и нейният брачен партньор Грег от Шотландия афишират колата си за продажба във Фейсбук, когато с тях се свързва лъжец, който се показва за същински покупател. Предполагаемият нарушител употребява подправено банково приложение, с цел да открадне BMW-то на двойката.

Двойката остана без пари, откакто лъжец ги подмами да повярват, че е превел пари в брой в банка, пише Daily Record. Предполагаемият причинител е употребявал подправено име. Представяйки се за заинтригуван покупател, мъжът се срещнал с Грег Мърфи на гарата на 9 април, с цел да опитва автомобила. Той се съгласил да купи първокласно купе за £14 250 и употребявал подправено банково приложение на Lloyds, с цел да измами двойката да повярва, че той е трансферирал парите. Собственикът на автомобила даже получил SMS, потвърждаващ заплащането, в който се споделя, че „ може да отнеме два часа, с цел да дойдат средствата “.

„ Той употребява приложение, което приличаше на елементарното банково приложение на Lloyds на телефона му. Той ни сподели потвърждението за паричния превод и брачният партньор ми получи известие, че средствата ще бъдат в нашата банка след два часа. Той даже предложи пиво и хапка да хапнем в кръчмата от другата страна на пътя. Беше доста добър в работата си и му дадохме ключовете “, сподели Лоис, която е бременна в седмия месец.
 Измамник измами семейство, паричен превод, открадната кола, кражба на кола, BMW, банково приложение, сериен апаш на кола Измамникът е употребявал подправено банково приложение Снимка: Daily Record
Наглият апаш няколко дни поддържал връзка с двойката, като ги уверявал, че изчезналите пари към този момент са изпратени. Лоис и Грег били шокирани, когато банката им споделила, че транзакцията не съществува. Шотландската полиция по-късно удостовери, че данните, предоставени от измамника, са погрешни.

" Разбрахме, че сме били излъгани. Отидохме в полицията, където ни споделиха, че не сме първите. Оказа се, че всичките му данни са подправени, както и банковият превод. Грег не искаше да даде колата, до момента в който дойдат парите, само че момчето се оказа толкоз безочлив. Продавахме колата, тъй като щяхме да имаме бебе. Планирахме да използваме парите за покупка на нужни неща за бебето, само че останахме без нищо. Опустошени сме “, добави британката.
 Измамник измами семейство, паричен превод, открадната кола, кражба на кола, BMW, банково приложение, сериен апаш на кола Полицията заяви, че следствието на кражбата на автомобила продължава. Снимка: Daily Record
След като двойката разгласява тестването си в обществените медии, с тях се свързаха още четири жертви, които се хванали на измамата. Лоис сподели, че са съумели да разпознават мъжа от изображение, записано на камера на звънец в къща в Стърлинг, където Mustang е бил откраднат през декември.

Полицейските чиновници споделиха, че следствието на кражбата на автомобила продължава.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР