След неотдавнашните нападения на ДАЕШ срещу шиити, събрали се за

...
След неотдавнашните нападения на ДАЕШ срещу шиити, събрали се за
Коментари Харесай

Спряха GSM услугите в Кабул, за да предотвратят бомбени атентати

След неотдавнашните набези на ДАЕШ против шиити, събрали се за честването на свещения месец Мухарам, мобилните компании стопираха услугите си в множеството региони на афганистанската столица Кабул, с цел да предотвратят възможни атентати.

В Кабул жителите нямаха достъп до интернет през мобилните си телефони през целия ден и даже не можеха да организират диалози.

В изказването на Афганистанския телекомуникационен регулаторен орган се показва, че въпросното решение е взето, с цел да се подсигурява сигурността на всички жители, в това число на шиитите, които са цел на бомбените атентати, осъществени през последните дни.

След към 15 часа спиране GSM фирмите започнаха още веднъж да дават услуги.

В някои елементи на Кабул спирането стартира през вчерашния ден.

Пред афганистанската преса доста поданици на Кабул обявиха, че не са могли да се свържат със фамилиите си, а работата им е била нарушена заради прекъсването на тока.

Мисията на Организацията на обединените народи (ООН) за подкрепяне на Афганистан (UNAMA) осъди нападенията на ДАЕШ против шиити в Кабул и съобщи, че талибаните би трябвало да подсигуряват сигурността на цивилното население.

През последните дни афганистанските шиити, живеещи в Кабул, бяха подложени на кървави набези от страна на терористичната организация ДАЕШ, до момента в който се събираха за честването на месец Мухарам.

В петък, събота и неделя бяха осъществени бомбени атентати в шиитските квартали на Кабул. Досега при нападенията са починали минимум 10 души, а десетки са били ранени. /БГНЕС, АА

Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР