След напускането на Раджа Кодури (Raja Koduri) от Intel, който

...
След напускането на Раджа Кодури (Raja Koduri) от Intel, който
Коментари Харесай

Intel намери заместник на Раджа Кодури на поста ръководител на графичния отдел

След напускането на Раджа Кодури (Raja Koduri) от Intel, който ръководеше графичния бизнес на корпорацията от 2017 година, компанията назначи Джеф Маквей (Jeff McVeigh) за краткотраен началник на подразделението AXG. Не след дълго за корпоративен вицепрезидент и началник на подразделението Accelerated Computing Systems and Graphics беше назначен Дийпак Патил (Deepak Patil).

За това предопределение от Intel оповестиха тази седмица. Подобно на своите прародители, Дийпак Патил ще управлява бизнеса на Intel както в региона на изчислителното ускоряване, по този начин и за графичните решения, в това число и в потребителския сегмент. Изборът на този претендент да заеме това свободно място е по-оправдан, като се има поради предходният опит на Дийпак Патил в сървърния сегмент. Той е работил в Microsoft повече от 15 години и е бил в челните редици на облачния бизнес на Azure. Преди да се причисли към Intel, Дийпак Патил е бил старши вицепрезидент на облачните платформи и решения в Dell Technologies.

Графичният бизнес на Intel, чийто идеолог на промени от 2021 година насам беше Раджа Кодури, който напусна компанията, в този момент минава през сложни времена. Спадът в търсенето на дискретни графични карти след края на пандемията и идващия крипто взрив направиха невероятно компанията бързо да получи финансова възвръщаемост от опитите си да се върне в този пазарен сегмент. Изчислителните ускорители Ponte Vecchio също доближиха до корпоративните клиенти с повтарящи се забавяния. С една дума, триумфът на главния бизнес на Intel значително зависи от новия началник на подразделението AXG, тъй че бордът на шефовете просто няма право да направи неточност при избора на претендент за заемане на свободното място.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР