След нападението с нож срещу две деца от началното училище

...
След нападението с нож срещу две деца от началното училище
Коментари Харесай

Нападателят намушкал две деца в Германия, бил спрян от собствения си баща

След нападението с нож против две деца от началното учебно заведение в Дуисбург, против обвинения нападател е издадена заповед за арест по две обвинявания в опит за ликвидиране. Съдията изпрати 21-годишния юноша в ареста, оповестиха полицията и прокуратурата в четвъртък. Според първичните данни няма връзка сред обвинения и двете деца от учебното заведение. Като вероятни оръжия за ликвидиране са конфискувани два ножа и чук, съобщи БГНЕС.

Според следствието нападателят с ножа е бил спрян и обезоръжен от личния си татко. 69-годишният мъж е държал сина си, до момента в който дойде полицията, се споделя в информацията на ДПА за настоящото положение на следствието. След това младежът се е оставил да бъде задържан, без да оказва опозиция.

21-годишният обвинен е бил на посетители на татко си и по-късно е нападнал двете деца. Първо намушкал с нож деветгодишното момиче, а по-късно и десетгодишното момче. Минувач извикал на нападателя с нож и хвърлил по него фенерче, с цел да го отдалечи от децата.

Няма доказателства за политически или расови претекстове на нападенията.

След това нападателят нападнал притеклия се на помощ. Бащата на хипотетичния причинител обаче дошъл и съумял да спре сина си. Ранените деца побягнали назад към началното учебно заведение, където на помощ им се притекъл преподавател. Животът им е вън от заплаха, заяви представител на полицията в четвъртък вечерта.

Твърди се, че преди ареста синът е споделил на татко си, че в мобилния му телефон има информация, която ще изясни закононарушението.

По данни на проверяващите задържаният има българско и немско поданство.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР