Принц Хари и съпругата му Меган ще посетят Нигерия през

...
Принц Хари и съпругата му Меган ще посетят Нигерия през
Коментари Харесай

Принц Хари и Меган ще посетят Нигерия за игрите Инвиктус

Принц Хари и брачната половинка му Меган ще посетят Нигерия през май за игрите " Инвиктус ", които принц Хари основа, с цел да подкрепи рехабилитацията на ранени и заболели военнослужещи и ветерани, заяви нигерийски чиновник за " Уошингтън пост ".

В изказването на представителя на нигерийската защита бригаден военачалник Тукур Гусау не се споделя по кое време тъкмо херцогът на Съсекс ще дойде в Африка - място, което той от дълго време е оповестил за близо до сърцето си. Очаква се Хари да предприеме пътуването след службата в лондонската катедрала " Сейнт Пол " по случай 10-годишнината от игрите.

Invictus Games: Prince Harry, Meghan Markle to visit Nigeria May
— Peoples Gazette (@GazetteNGR)
Сред страните, които участваха в миналогодишните игри, беше Нигерия, чиято войска води война против ислямски екстремисти в североизточната част на страната от 2009 година насам.

Игрите " Инвиктус ", основани от Хари през 2014 година по модела на игрите " Уориърс " в Съединени американски щати, оферират на ранените ветерани предизвикването да се състезават в спортни надпревари, сходни на параолимпийските игри.

Nigerian defense officials say Prince Harry and his wife Meghan, the Duchess of Sussex, will visit Nigeria in May to discuss the Invictus Games which he founded to aid the rehabilitation of wounded and sick servicemembers and veterans.
— The Accra Times (@theaccratimes)
Хари е служил в Афганистан като стрелец-втори водач на хеликоптер " Апачи " през 2012-2013 година и се е застъпвал за ветерани, които се нуждаят от помощ.

Посещението му в Нигерия ще включва културни действия и ще " затвърди мощната позиция на Нигерия на игрите и опцията да бъде хазаин на събитието през идващите години " , съобщи Гусау. 

*Видеото е архивно!

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР