След наказанието, което първо бе дадено, с по-късно отменено, на

...
След наказанието, което първо бе дадено, с по-късно отменено, на
Коментари Харесай

ФИА внесе уточнение за изтърпяването на наказанията от 5 и 10 секунди

След наказването, което първо бе обещано, с по-късно анулирано, на Фернандо Алонсо в Гран При на Саудитска Арабия преди две седмици от Международната автомобилна федерация (ФИА) оповестиха, че ще дискутират случилото се с испанеца в Джеда и ще внесат обяснение преди Гран При на Австралия.

Припомняме, че двукратният шамион бе глобен с 10 секунди след финала на надпреварата край крайбрежията на Червено море, защото не бе изтърпял вярно дадената му глоба от 5 секунди по време на своето прекъсване в бокса в края на 18-та обиколка. Нарушението, което донесе повторната глоба, бе това, че задният крик бе докоснал колата на Алонсо преди приключването на наказването.
 Алонсо разкритикува ФИА: Има нещо сбъркано в системата Алонсо разкритикува ФИА: Има нещо сбъркано в системата
Според комисарите това се считаше за „ работа по колата “, каквата не е разрешена преди изтърпяването на глобата. От Астън Мартин апелираха това и съумяха да покажат седем предходни случая, в които сходни дейности не са водели до наново наказване и заради тази причина и санцкията на Алонсо бе анулирана и той резервира своя подиум №100 във Формула 1.

От Гран При на Австралия обаче всяко допиране на колата, без значение дали е с ръка, или инструмент, в това число челен и заден крик, ще се смята за „ работа по колата “ и ще води до наново, по-сериозно наказване.

Снимки: Imago
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР